ПУЊАЧИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНА ВОЗИЛА ДОСТУПНИ У ЦЕНТРУ ГРАДА И У ИГАЛУ

У Херцег Новом постоји шест пуњача за електрична возила, четири у јавној гаражи у центру града и два на посебном паркиралишту у Игалу, казао је Миладин Бато Видаковић, директор Паркинг сервиса гостујући у емисији „Новско поподне“ РТХН.

Циљ, како је објаснио директор Видаковић, понудити и грађанима и гостима додатну услугу која иде са савременом потражњом.

-Нисмо могли да понудимо туристима који дођу у Херцег Нови услугу да напуне електрично возило.  Од 2018. године до данас обезбједили смо шест пуњача, четири у гаражи код зграде Општине, а два смо добили кроз пројекат УНДП, казао је Видаковић.

У Црној Гори је до 2020. године било регистровано 210 електричних и хибридних аутомобила, али ова врста возила је све популарнија и код нас али и код туриста који стижу у нашу државу.

-Истраживања показују да ће до 2025. године свако треће возило бити на електрични погон. До сада смо имали само пар упита хотелијера који су се интересовали због потреба својих гостију. Мислим да ће шест пуњача са којима сада располажемо бити довољни да одговоре потребама у граду, а ако буде било потребе  за повећањем, прилагођаваћемо се потребама.

Услуга је за сада бесплатна на два пуњача у Игалу.

-То је био услов пројекта УНДП преко којег су набављени пуњачи. Када је ријеч о гаражи у Игалу, тек треба да радимо на цјеновнику и када се узму у обзир трошкови, израчунаће се који је то износ који треба да буде плаћен по возилу. 

Сваки сегмент услуге Паркинг сервиса могуће је осавременити и надоградити, објаснио је Видаковић, те је могуће очекивати и плаћање за коришћење пуњача кроз одређено дигитално рјешење. За сада, сваком кориснику услуга у јавној гаражи, помоћ може пружити радник овог предузећа који је на услузи 24 сата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here