НА НОВСКОЈ СКАЛИНАДИ 149 УЧЕСНИКА

У оквиру спортског дијела Празника Мимозе, у организацији Триатлон клуба Херцег Нови, у недјељу 13. фебруара биће одржана 8. Новска скалинада. Старт је заказан за 10:30, претходиће му преузимање стартних пакета од 8:30 до 10, док ће додјела награда бити уприличена у 13 сати.

Сада већ традиционалном путањом, ова спортско-рекреативна манифестација учеснике води узаним пролазима града од Шквера до Шпањоле. Скале и константна педенца и ове године ставиће на тест снагу и издржљивост 149 такмичара, а величанствен поглед на Бококоторски залив биће награда свима који су се одважили да учествују у овом догађају, саопштавају организатори. Бројчано стање је исто, 646 скала и 1 280 метара дужине и 178 метара надморске висине.

Сви такмичари који заврше трку добијају „ФИНИШЕР“ медаљу, апсолутни побједници у мушкој и женској конкуренцији добијају пехаре и медаље, а освајачи 2. и 3. мјеста само медаље. Поред тога 1. 2. и 3. мјесто у старосним категоријама добијају медаље.

Осим спортско – рекреативног карактера, ова манифестација има и културно историјски значај који се односи на повезивање фортификационих објеката Херцег Новог, од Шквера, преко Сат Куле, Канли Куле, и коначно, Шпањоле. Свака од ових тачака заузима важно мјесто о културном идентитету нашег града.
Организатори наглашавају да је обавезно придржавање актуелних епидемилошких мјера, односно одржавање прописане дистанце и ношење заштитних маски.

ФОТО: ТРИАТЛОН КЛУБ ХН – ТАЊА РИСТИЋ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here