ВАТЕРПОЛО: У КОТОР СТИЖЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА МАЂАРСКЕ

Ватерполо репрезентација Црне Горе наставиће такмичење квалификација у Свјетској лиги, гдје брани прво мјесто, против репрезентације Мађарске а не Румуније како је предвиђено ранијим календаром А групе квалификација за Европу.


Такмичење у овој групи напустила је селекција Румуније која је 15. фебруара требало да гостује у обновљеном базену у Котору. Умјесто Румуније изабраници Владимира Гојковића 9. марта угостиће првака Европе селекцију Мађарске и за очекивати је да ће у граду ватерпола то бити спектакл. Велика жеља, поготово младих играча је да се докажу и побједе. Биће то тежак задатак да Петковић и саиграчи надокнаде минус од 5 голова из првог меча у Ђеру 18. јануара да би се стигло до првог мјеста у групи. Треба рећи да и друго мјесто води у четврфинале Европског дијела такмичења.


Подсећања ради, група у којој се налазе Црна Гора и Мађарска, укршта се са групом у којој су Шпанија, Њемачка и Француска. Група у којој су Србија, Италија и Словачка, укршта са групом у којој су Хрватска, Русија и Грчка.

Четвртфинални мечеви на програму су од 28. до 30. априла у Будимпешти. Побједници четвртфиналних дуела пласираће се на финални турнир Свјетске лиге од 25. до 30. јула.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here