„МАЦА ПАПУЧАРИЦА“ ОСВОЈИЛА И ПУБЛИКУ У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Луткарска представа „Маца Папучарица“ Градског позоришта из Подгорице, у режији Давора Драгојевића, одиграна је синоћ у пуној дворани „Парк“ у оквиру позоришног програма 53. „Празника мимозе“.

Бројна публика је до самог краја са уживањем пратила причу о Маци Папучарици, рађеној по мотивима истоимене приче Еле Пероци, која дјецу кажњава због неуредности тако што им ноћу узима папуче које нису оставили на своје мјесто.

Глумци су једва чекали да поново играју пред пуним салама, јер без публике нема ни позоришта. Марија Ђурић, која игра Душана, каже да обожава сцену у Херцег Новом, и да су дјеца одлично реаговала.

-Драго ми је што је било оволико публике, надам се да ћемо у овом ритму наставити и што се бројности тиче, и нашег играња и уживања у овоме. Након паузе због пандемије једва смо чекали да се вратимо већем броју људи. Нисмо осјећали ону праву игру док је био ограничен број публике. Овај број нас је изненадио и дао нам неки подстрек за још бољу игру. Дјеца су сјајно реаговала. Мало је било незгодно да нас сви чују, али снашли смо се и било је супер. Знамо да су дјечје реакције крајње искрене, и мислим да је представа на њих оставила добар утисак, јер су од почетка до краја добро пратили причу.

И Павле Поповић, који у представи игра Лакија, веома је задовољан посјетом и реакцијом публике.

-Прелијепо је било, била је пуна сала дјеце, што је дивно. Дивно је да се може напунити сала послије короне и дивно је видјети да је дјеци лијепо и да уживају у представи. Било је баш фино играње, дјеца су супер реаговала, пратили су представу будно од почетка до краја, а на крају је аплауз рекао све. Феноменално је опет бити пред публиком, јер нема позоришта без публике. Наш посао нема смисла ако нема публике, његова чар је да то што радимо подијелимо са публиком, да постоји та интеракција и коресподенција, јер ако нема тога нема ни позоришта, поручио је Поповић.

„Маца Папучарица“, у којој глуме и Тихана Ћулафић, Сејфо Сеферовић и Дијана Драгојевић, једна је од најигранијих и дјеци најдражих представа Градског позоришта Подгорица, а биће одиграна у марту у Подгорици на Свјестски дан луткарства.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here