ДРУГИ ДИО МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА „38. ДАНИ МУЗИКЕ“

Наставак Међународног фестивала „Дани музике“ почеће у четвртак, 10. фебруара у 19 сати, концертом квартета Соркочевић из Дубровника. На програму прве вечери другог дијела фестивала класичне музике у Дворани Парк биће дјела управо Соркочевића, као и Албинонија, Моцарта, Ћорака, Берсе и Готовца.

У суботу, 12. фебрурара у 19 сати, у сали Музичке школе Херцег Нови на програму је Подијум младих умјетника, а наступиће Дарја Самофалова на клавиру са композицијама Скјарбина, Равела, Дебусија и Прокофијева.

Програм ће бити настављен у понедјељак, 14. фебруара, такође у сали Музичке школе у 19 сати, концертом клавирског дуа Весна Кршић у Снежана Николајевић, које ће свирати композиције Пулена, Баха, Саинт Сонса, Божића, Дворжака, Живановића.

У сриједу, 16. фебруара у 19 сати на реду је ново издање Програма младих умјетника, наступиће награђивани ученици Музичке школе, а коцерт је хуманитарног карактера.

У оквиру пратећег програма другог дијела Међународног фестивала „Дани музике“ биће уприличено предавање под називом „Клавирски дуо – од дома до подијума“, које ће одржати проф. Весна Кршић и проф. Снежана Николајевић у сали Музичке школе. Почетак је заказан за 17:30 сати.

Улазнице за концерте могу се купити на благајни Дворане Парк, свакога дана од 9 до 12 сати, као и један сат прије концерта.

Међународни фестивал „Дани музике“ подржали су Општина Херцег Нови и Министарство просвјете, науке, културе и спорта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here