СКУЛПТУРЕ „КОЛИЈЕВКА“ И „ПРОРОЦИ“ ПРВОНАГРАЂЕНЕ НА ЗИМСКОМ САЛОНУ

На 55. Херцегновском зимском салону, одлуком жирија, прву награду освојио је Зоран Обреновић за радове „Колијевка“ и „Пророци“.

Ову одлуку опредјелила је мекоћа израза у тврдом даниловградском мермеру и многострука асоцијативност скуптура, образложио је жири.

Зоран Обреновић рођен је у Колашину 1962. године. Завршио је Академију ликовних умјетности у Сарајеву – одсјек вајарство. Магистарске студије завршио је такође у Сарајеву. Живи и ради у Колашину.

Другу награду заслужила је Сандра Ђурбузовић за радове „Лични Исус II“ и „Црногорац – Анђео љубави“. Како су образложили чланови жирија, награду су додијелили мотивисани храброшћу и смјелошћу ауторке, која посматрачу оставља простор за озбиљно размишљање.

Трећенаграђени аутор је Зоран Петрушић, за оба цртежа перфектно изведена јаком цртачком техником са снажном и актуелном поруком.

Жири је честитао награђеним ауторима, као и свим учесницима овогодишњег Зимског салона, јер су успјешно одговорили на тему селектора мр Ирвина Масличића, кроз најразличитије изразе и послали публици, свако на свој начин, снажне и ангажоване поруке о времену у којем живимо.

Херцегновски Зимски салон под слоганом „Многоликост“ биће отворен вечерас у 18 сати у градској галерији “Јосип Бепо Бенковић”, када ће бити додјељене и награде. На овој традиционалној манифестацији, која представља увод у Празник мимозе представиће се 29 аутора из Србије, Босне и Херцеговине, Сјеверне Македоније и Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here