ЗИМА 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

У јужним предјелима сунчано, уз повремено малу до умјерену облачност. На сјеверу умјерено до потпуно облачно са слабим снијегом и мећавом, углавном, пријеподне. Вјетар умјерен до јак, сјеверних смјерова, крајем дана и током ноћи ће ослабити. Највиша дневна температура ваздуха од -4 до 13 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ
На путевима у нижим предјелима саобраћа се по претежно сувим коловозима, док у вишим планинским предјелима мјестимично има снијежних падавина и поледице. На путевима који пролазе кроз усјеке могући су ситнији одрони, а на дионицама на којима се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, прилагођена временским и саобраћајним условима. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 12 саобраћајних незгода у којима, на срећу, није било повријеђених.

ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА
Од јутрос (четвртак, 3. фебруар) до недеље, 6. фебруара у 7:00 сати забрањен је саобраћај на дијелу локалног пута у насељу Зеленика, улица Храстова на потезу од Крагујевачког одмаралишта до краја улице, ради несметаног и безбједног извођења радова на реконструкцији попречног армирано-бетонског канала за одвод атмосферских вода и монтажи нове челичне сливне решетке. Од данас до 15. фебруара, због радова на изградњи 10 Kv кабла Клинци-Арза, саобраћај на локалном путу од мјеста Клинци до Рта Арза биће обустављан два пута по четири сата, у терминима од 8:00 до 12:00 и од 13:00 до 17:00 сати, саопштено је из ЦЕДИС-а.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице је данас планирано 10 летова, а половина је за Београд. Јутарњи „Аir Montenegro“ био је у 7:30, следећи је у 18:15, а компаније „Аir Serbia“ су у 7:50, 15:15 и у 20:50. Два лета су за Истанбул, а остали за Барселону, Милано и Беч. Са тиватског аеродрома данас пет летова, а три су за Београд: „Аir Serbia“ у 11:00 и у 15:20, а „Аir Montenegro“ у 15:55. Преостали летови су за Истанбул и Кијев.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда стигао је на Жељезничкој станици у Бару око 7:35, са свега 10-ак минута заостатка за редом вожње. Полазак из Бара за Београд је сваке вечери у 19:00 сати, а назад у 20:20. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Јутрос су у наш град први стигли „Божур“ из Београда и „Лазаро“ из Бања Луке. Реализован је први полазак за Београд – „Оzlem tours“ у 7:00 сати, следећи вози „Јадран експрес“ за Дубровник у 11:10, а до краја дана имају још поласци за Београд, Ниш, Суботицу, Нови Сад, Пале и Модричу. Следеће очекују „Ленс“ из Новог Сада, „Royal travel“ из Ниша и Београда, па „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here