АДРИАТИK 42 КУПУЈЕ ПЛУТАЈУЋИ ДОК ЗА РЕМОНТ СУПЕРЈАХТИ У БИЈЕЛОЈ

Компанија Адриатик 42 најавила је куповину 180 метара дугог плутајућег дока како би опремила бродоградилиште Бијела, локацију за ремонт суперјахти у Црној Гори. Ова компанија ће од Бродоградилишта Бијела, како је наведено у саопштењу, направити дестинацију свјетске класе за услуге ремонта, одржавања, поправке и сервисирања суперјахти, а очекују да ће радови бити завршени до 2022.

Набавка плутајућег дока, уз 720Т дизалицу за бродове која је тренутно у процесу производње, позиционираће Адриатик 42 међу главне локације за ремонт јахти у свијету, обезбјеђујући поузданост и високе техничке стандарде за њихове клијенте. Тимови компаније Адриатик 42 у Бијелој и Дубаију раде на прикупљању грађевинских дозвола да би све било спремно за долазак дока у Црну Гору до краја априла 2022.

Влада Црне Горе дала је концесију од 30 година на Бродоградилиште Бијела. Концесија је дата конзорцијуму који чине компанија Drydocks World, дио DP World групе из Уједињених Арапских Емирата и Адриатик Маринас – Порто Монтенегро.

Генерални и извршни директор Адриатик 42, Пол Џон Греј, рекао је да му је задовољство што су закључили преговоре и успјешно потписали уговор са познатим градитељем плутајућих докова бродоградилиштем Хат-Сан у Турској.

-Плутајући док је изграђен у једном од најпрепознатљивијих међународних класификационих друштава у поморској индустрији. Дугачак је 180 метара, широк 37 метара и има носивост од 10.000 тона што му омогућава да прими највеће јахте на свијету. Конзорцијум испуњава своју обавезу према Црној Гори обезбјеђујући ову вишемилионску инвестицију која ће омогућити највише стандарде квалитета, иновативности и услуга у нашим предстојећим активностима“, закључио је Пол.

Скоро четири деценије, Drydocks World је водећи пружалац услуга у поморској индустрији, као и у индустрији поморских платформи у секторима нафте, гаса и енергетике, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here