СУТРА НОВИ ПРОТЕСТ ЗА ОЧУВАЊЕ БОЛНИЦЕ

Мирни грађански протест упозорења за очување болничког комплекса Мељине и болнице у њему заказан је за сутра у подне испред капије ове здравстeвне установе.

Протест и овога пута организују суграђани Дадо Милетић, Зоран Срдановић и Зорица Дракулић Видаковић. Они су поручили да неће пристати на било који вид рјешења овога најважнијег питања за грађане Херцег Новог, осим очувања постојеће болнице и болничког комплекса.

На скупу ће захтијевати: да се никако не дозволи измјештање болнице са постојеће локације, најхитније да се раскине уговор са Атлас концорзијумом у вези болничког комплекса Мељине, да судски органи одмах отворе процесе против одговорних у вези приватизације комплекса Мељине.

Иако се измјештање болнице спомињало као једно од рјешења, државни секретар Министарства здравља Вељо Чађеновић казао је за РТХН да то није опција, јер Влада има начин да постојећу ревитализује и да je врати у државно власништво.

За текуће пословање и опстанак болнице у Мељинама Министарство здравља и Министарство финансија и социјалног старања је обезбједило средства, док је за прелазак болнице у државно власништво и у систем јавног здравства потребно између 10 и 12 милиона еура, казао је он.

У Министарству здравља за уторак, 1. фебруар заказан је састанак свих релевантних министарстава и институција по питању болнице Мељине, а како је истакао Чађеновић, наћи трајно рјешење је императив.

2 COMMENTS

  1. Ako čitate ove zahtjeve možete vidjeti koliko neznanja „izbija“ iz njih i da ovo iz ozbiljne priče sa novske Skupštine prelazi u neku samoreklamu i diletantizam!

  2. Da se niko ne ljuti ali na proslim proslom okupljanju mnogi clanovi DRPS organizacije su bili pa meni gradjanski orjentisanom ne pripadniku ijedne organizacije nije tamo mjesto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here