ПАРНИ ВАЉАК ОБЈАВЉУЈЕ „ПОНОВО“, ПОСЉЕДЊУ ПЈЕСМУ АКИЈА РАХИМОВСКОГ

ФОТО: Марко Шолић

Сингл легендарног бенда Парни ваљак „Поново“ биће објављен данас симболично у 15 сати, у вријеме Акијевог испраћаја, саопштено је из дискографске куће Кроација Рекордс (Croatia Records).

У најтужнијим могућим околностима, група Парни ваљак пјесмом „Поново“ опрашта се од Акија, свог пријатеља и брата, једног од најбољих и најпрепознатљивијих вокала наших простора свих времена, који нас је напустио прошле суботе.

За овај сингл, који је требало да буде најава велике турнеје и новог албума, бенд је током ове седмице планирано снимање спота.

Стихове и музику потписује Хусеин Хасанефmендић Хус, који је с Акијем чинио савршену симбиозу, захваљујући којој су  генерације слушалаца одрастале уз безвремене пјесме Парног ваљка.

Кроација Рекордс и Парни ваљак су у спомен на Акија покренули иницијативу којом се на посебан начин опраштају од непоновљивог пјевача. Више од 150 радио станица широм региона емитоваће сингл „Поново“ тачно у 15:00 сати и на тај начин одати почаст музичком великану.

Најзначајнији рок бенд са ових простора се пјесмом „Поново“ опрашта од човјека којем је музика била живот, који је неуништивом енергијом постао синоним врхунског фронтмена и узор генерацијама. Аки нас је изненада напустио, али његов дух и глас остаће заувијек уписани у свима нама који смо уз Парни Ваљак одрастали, заљубљивали се, смијали и плакали.

Радио телевизија Херцег Нови радо се прикључује овој иницијативи, али због утврђене програмске шеме, коју не можемо нарушатави, пјесма „Поново“ на таласима нашег радија 90 и 102,7 MHz биће емитована након централне иниформативне емисије „Хроника дана“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here