НОВИ СЕКРЕТАРИЈАТИ И РУКОВОДИОЦИ У ЛОКАЛНОЈ САМОУПРАВИ

На основу Одлуке о начину рада локалне самоуправе која је ступила на снагу 21. децембра 2021. дошло је до раздвајања једног броја секретаријата и служби  у циљу ефикаснијег рада. Именовани су и нови вршиоци дужности.

По ријечима главног администратора Општине Ненада Ђорђевића, процијењено је да Секретаријат за екологију, комуналу дјелатност и енергетску ефикасност има јако широк дјелокруг рада и у циљу ефикаснијег рада тај секретаријат је подијељен на два.

-У другом случају се ради о Секретаријату за финансије и Управу локалних јавних прихода. Послови управе ће се у будуће обављати у оквиру Секретаријата за финансије, као посебног органа и новоформиране управе локалних јавних прихода. У односу на претходну одлуку формирана је и посебна Служба за јавне набавке. То су промјене које су изведене одлуком која је ступила на правну снагу у децембру-казао је Ђорђевић.

Када дође до подјеле секретаријата и формирања нових органа служби онда се, објашњава Ђорђевић, мора наставити континуитет функционисања тих органа. Закон је предвидио одређивање вршиоца дужности како би се надлежности обављале ефикасно и без прекида.

-Секретар за комуналне дјелатности је дипломирани економиста Василије Сеферовић, секретар за екологију и енергетску ефикасност је специјалиста пословног менаџмета Милан Исаковић, секретар за финансије је специјалиста пословног менаџмента је Немања Јунчар. На челу Управе локалних јавних прихода је дипломирани економиста Милован Баждар, а његов помоћник је дипломирани економиста Стево Влаовић. Руководилац Службе за јавне набавке је дипломирани економиста Зорица Беговић. У наредних шест мјесеци биће расписани конкурси и именовани руководиоци у складу са законом – рекао је Ђорђевић.

Наводи  да није планирано раздвајање осталих секретаријата.  

Подсјећамо, прошле године дошло је и до раздвајања Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here