ВАТЕРПОЛО: КАДЕТИ НА ОКУПУ У НИКШИЋУ

Кадетска селекција и потенцијални репрезентивци Црне Горе (играчи рођени 2006 године и млађи) радила је претходних дана на затвореном олимпијском базену у Никшићу под руководством координатора за млађе селекције Миодрага Мировића.

Овом окупљању присуствовало је 28 кандидата из седам црногорских клубова: Данило Огурлић, Никола Билафер, Тадија Матијашевић, Никола Петровић, Страхиња Гојковић, Стефан Вицо, Данило Ступар, Петар Поповић и Раде Ђукић (Јадран), Милош Вукашиновић, Лука Ивановић, Данило Кашћелан, Ђорђе Пејовић, Иван Милошевић, Андрија Рогановић, Срђан Јановић, Драшко Самарџић, Реља Вуканић и Милош Милинић (Приморац), Небојша Петровић,  Иван Марковић, Паво Вичевић (Катаро), Илија Којичић, Огњен Морачанин (Будва), Немања Баћовић, Петар Деспотовић (Будућност-Подгорица), Јован Радуловић (Верде-Подгорица) и Василије Цицмил (Никшић).

Тренеру Мировићу су у раду помагали:  Филип Андрић, Душан Ивановски, Милан Ћировић, Никола Мијановић, Угљеша Бргуљан, Васко Вучковић, Марко Франете и Борис Ћузовић.

-Потенцијални репрезентативци су одрадили све што је тражено од њих и дисциплина је била на високом нивоу. Увели смо једну промјену, а то је да је сада на припремама било и осам тренера из пет клубова, јер је јако битна и едукација тренера као и да у заједничким разговорима видимо гдје има простора за напредак и подигнемо ниво рада са талентованим играчима на знатно виши ниво. Имали смо одличне услове за рад и задовољан сам одрађеним током три дана, у свим сегментима, ово је само почетак напорног рада. Огроман је квалитет и потенцијал код ове дјеце, али се мора напорно радити како би дошли до жељеног нивоа. То значи да у наредним годинама будемо међу кандидатима за највиши пласман, поручио  је после рада у Никшићу кординатор  Миодраг  Мировић.

Репрезентација Црне Горе за узраст до 16 година, требало би овог љета да учествује на Свјетском првенству у Грчкој.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here