РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА РЕВИЗИЈУ ПРОЈЕКТА АУТОБУСКЕ СТАНИЦЕ

Општина Херцег Нови објавила је јавни позив за ревизију Главног пројекта комплекса главне аутобуске станице са приступним саобраћајницама. Ријеч је о фазама 1 и 2, а за овај посао опредијељено је 15.000 ЕУР.

У пројектном задатку наведено је да прва фаза подразумијева објекат аутобуске станице, као и станични трг са припадајућим паркингом и саобраћајницом. Другом фазом обухваћен је објекат пословно-административног садржаја.

У документу се наводи да је објекат аутобуске станице пројектован као јединствена функционална цјелина која се састоји од централне зграде терминала, пратећег анекса комерцијално-угоститељског садржаја и манипулативног простора за аутобусе.

Испред зграде терминала планирана је приступна саобраћајница са једносмјерним током, а уз њу паркинг мјеста за краће задржавање аутомобила као и паркинг мјеста за такси возила.

Веза између приступне саобраћајнице, централне зграде терминала и пјешачки излаз са долазних перона пројектован је у виду наткривене пјацете, са које је предвиђен и главни улаз у пратећи комерцијално-угоститељски приземни анекс.

Када је ријеч о пословно-административном објекту, пројектним задатком предвиђено је да има сутерен, приземље и два спрата. У сутерену ће бити смјештена заједничка шалтер сала, рецепција, кол центар и дио за потребе комуналне полиције. Приземље је такође намијењено служби комуналне полиције, док ће на првом и другом спрату бити смјештене служба за инспекцијске послове, али и различите службе и привредна друштва Општине Херцег Нови.

Понуде се достављају најкасније до 31. јануара до 9 сати, а истог дана биће одржано и њихово јавно отварање.

Изградња нове аутобуске станице у Игалу један је од најзначајнијих пројеката за Херцег Нови. Како је у децембру рекао предсједник Општине Стеван Катић, прва фаза изградње коштаће 2,7 милиона еура, а послове ће финансирати Управа јавних радова из капиталног буџета државе.

В.д. директор Управе јавних радова Боро Лучић најавио је раније за РТХН расписивање тендера за изградњу приступног пута током јануара или фебруара, те да ће након сезоне почети радови.

Општина Херцег Нови је претходно расписала два јавна позива за избор стратешког партнера за градњу аутобуске станице, у децембру 2019, а потом и у мају 2020. године, међутим оба тендера су пропала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here