У ХЕРЦЕГ НОВОМ 91 ЗАХТЈЕВ ЗА НАКНАДЕ ПО ОСНОВУ РОЂЕЊА ТРОЈЕ ИЛИ ВИШЕ ДЈЕЦЕ

Центрима за социјални рад за двије седмице пријављивања достављена су 3.974 захтјева за накнаде по основу рођења троје или више дјеце – саопштено је из Министарства финансија и социјалног старања.

Из тог ресора су казали да су подаци обједињени закључно са петком и да је данас почела трећа седмица достављања захтјева.

Највише захтјева достављено је Центру за социјални рад Бијело Поље – 701, Центру за социјални рад за Главни град Подгорица, општине Голубовци и Тузи 667 и центрима за општине Никшић, Плужине и Шавник 543 и за Рожаје 430.

Центру за социјални рад за општине Мојковац и Колашин предата су 282 захтјева, а центрима за општине Беране, Андријевица и Петњица 263, за општине Пљевља и Жабљак 245, док је даниловградском центру достављено 219 захтјева. Центар за социјални рад за општине Бар и Улцињ добио је 210 захтјева, за општине Плав и Гусиње 120, Цетиње 119, Херцег Нови 91, а за општине Тиват, Будва, Котор 84 – прецизирано је у саопштењу.

За достављање захтјева, у складу са Законом о обештећењу бивших корисница накнада по основу рођења троје или више дјеце, посљедњи дан је 9. март ове године. Овим законом се уређују услови и откљањају посљедице настале укидањем законског права на доживотну накнаду по основу рођења троје или више дјеце – написано је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here