ПОБЈЕДА ЈАДРАНА И НАДА ЗА „FINAL FOUR“ РЕГИОНАЛНЕ ЛИГЕ

Фото: ПВК Јадран/фб

Утакмицама последњег, четвртог, кола другог турнира у Будви и Београду, завршено је претпоследње квалификационо такмичење Регионалне лиге у ватерполу. Јадран из Херцег Новог, са двије побједе и једним нерјешеним резултатом, остаје је у трци за пласман на фајнал фор (final four).

У дерби сусрету са Приморцем, Новљани су побједом 6:3 (2:1,0:0, 2:1, 1:2) освојили важне бодове. Изабраници тренера Петра Радановића, донекле су се реванширали екипи Приморца за децембарски пораз у КУП-у, а у данашњем дербију, током цијелог сусрета, диктирали су темпо и нису дозволили „вјечитом ривалу“ да дође у шансу да преокрене резултат и постигне побједу.

И овог пута, као и синоћ у сусрету са Радничкиим, одбрана је била на висини задатка, а посебно је блистао голман Дарко Ђуровић.

-Веома тешка и прије свега узбудљива утакмица која се на крају завршила у нашу корист. Играли смо јако од почетка до краја, заслужено побиједили и на прави начин завршили овај турнир са двије побједе и једним ремијем, казао је Ђуровић.

Голове за Јадран постигли су: Димитрије Обрадовић 2, Данило Радовић, Василије Радовић, Јован Вујовић и Марко Петковић по гол.

Стријелци за Приморац: Ђорђе Станојевић 2 и Душан Матковић 1 гол.

Табела: Југ 24, Нови Београд 22, Раднички 21, Јадран (Сплит) 19, Јадран (Херцег Нови) 16, Црвена звезда 15, Партизан 12, Приморац 10, Шабац 9, Младост 8, Соларис 7, Морнар 1 и Будва без бодова.

У последњем квалификационом турниру, Јадран игра у Загребу и у групи је са екипама Јадран (Сплит), Црвена звезда и Морнар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here