ДР КРИВОКАПИЋ: РЈЕШЕЊЕ ЗА БОЛНИЦУ МЕЉИНЕ МОРА СЕ ХИТНО НАЋИ

Држава мора заштитити и здравствене раднике у случају болнице Мељине, а хитно рјешење је неопходно, казала је предсједница Самосталног синдиката здравства Љиљана Кривокапић.
-Болница Мељине је некада била војна болница и понос Црне Горе, ослањали су се на ВМА из Београда, а касније је почео да се осипа кадар и прелази у приватне руке. Простор је изузетно квалитетан, на обали, има неколико павиљона, и проблем је што сада имате приватни дио и нешто што је у стечајној маси, казала је др Кривокапић гостујући у емисији „Линк“ на Радију Црне Горе.

др Љиљана Кривокапић

Између осталог, истакла је и да су зараде запослених нередовне, те да кадар одлази из болнице.
-Ви не можете ништа ту радити док је под стечајном масом, судским спором, док се не зна чије је шта, али као држава морате да заштитите грађане, у овом случају здравствене раднике. Рјешење се мора хитно наћи, а ако се брзо не нађе имаћете незадовољног запосленог, проблем у судско-медицинским стварим, казала је Кривокапић.
Навела је и да од Игала до Улциња раде 103 здравствене установе.
-Ниједна држава не може да издржи и да ли је потребан толики капацитет… Мислим да је једино рјешење да направите јавну установу за општину Херцег Нови са околином, смањите капацитете и заштитите кадар. Није рјешење једнократно исплатити заостале зараде, оцијенила је Кривокапић.
Држава мора да да свој допринос тако што ће омогућити боље стандарде, боље услове рада и бољи живот медицинара, поручила је др Кривокапић и оцијенила да ће држава у том случају бити мирна да је урадила све да задржи здравствене раднике, који су свугдје у свијету цијењени и тражени.

Извор: РТЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here