ОТВАРАЊЕ КОВИД АМБУЛАТНЕ У ИГАЛУ БИЛО НЕОПХОДНО И ОПРАВДАНО

Дом здравља Херцег Нови је услијед притиска на KОВИД амбуланту у Херцег Новом био приморан да отвори KОВИД амбуланту у Игалу те да тиме прекине рад ове подручне амбуланте за редовне потребе пацијената који јој гравитирају.

По ријечима директора Дома здравља др Горана Комара, испоставило се да је решење било спасоносно у смислу могућности одржања овога сегмента дјелатности који је максимално исцрпио колектив.

– У наредним данима ћемо пажљиво посматрати динамику јављања и рада у обје KОВИД амбуланте па ћемо сходно томе донијети одлуку о евентуалном њеном враћању у основну дјелатност. Посматрајући тренутно стање увиђамо неке повољне елементе за процјену развоја епидемијске слике у смислу појаве интерферирања баналних респираторних инфекција са инфекцијом КОВИД-19 и знатнијег учешћа контролних прегледа.

Молимо грађане да поступају рационално у случају појаве симптома и да се КОВИД амбулантама јављају трећег до четвртог дана од појаве првих симптома. Тада су и антигенски тестови валидни. Тиме ће много помоћи раду медицинског колектива ове установе, поручио је др Комар у саопштењу.

1 COMMENT

 1. SVAKA ČAST DIREKTORU KOMARU NA OVOM POTEZU.
  JUČE SAM BIO NA TESTIRANJU U IGALU SVE JE BILO IZVRSNO ORGANIZOVANO BEZ
  GUŽVE.
  I NA KRAJU JEDAN KURIOZITET ZA ČITAVU CRNU GORU-POSLIJE TESTIRANJA SVE PACIJENTE LIČNO JE PREGLEDAO DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA DR GORAN KOMAR.
  AKO NAĐETE SLIČAN PRIMJER SLOBODNO ME NEGIRAJTE.
  EVO U PONOSNOJ CRNOJ GORI JOŠ JEDNO „ČUDO NEVIĐENO“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here