ПЕНЗИОНЕРИ ТРАЖЕ ОД ПРЕМИЈЕРА ДА СЕ ЗАУЗМЕ И СПРИЈЕЧИ ЗАТВАРАЊЕ БОЛНИЦЕ

Општинско Удружење пензионера Херцег Нови упутило је премијеру Здравку Кривокапићу писмо у којем траже да предузме све мјере и спријечи затварање болнице Мељине. Председник Удружења Алекса Радуловић у писму подсјећа да је болница отворена прије 150 година, те да је радила за вријеме Аустроугарске окупације, Првог и Другог свјетског рата, те да су се у њој осим војних лица лијечили и цивили из цијеле Боке.

-Као нашем житељу добро су Вам познате чињенице како су претходне власти путем пљачкашких приватизација у Црној Гори, посебно опустошиле и уништиле привреду Општине Херцег Нови, која је до тог времена била најразвијенија и најбогатија општина у Црној Гори и шире у окружењу. У тој приватизацији се нашла и Војна болница Мељине, односно сада Општа болница коју је приватизовала Атлас група. Од момента приватизације болница је ставила на располагање све своје капацитете највише грађанима Херцег Новога и туристима, а сада смо дошли до могућности да се она затвори. Тражимо да предузмете све потребне мјере заштите престанка рада и самогашења рада Болнице Мељине у циљу заштите здравља грађана, туриста и туристичке привреде и то:
-Да до окончања судских поступака а посебно стечаја, Влада ЦГ, министарства здравства и финансија и Фонд здравства преузму комплетно финансирање рада болнице Мељине.
-С обзиром на то да судски поступци могу трајати дуго, Савјет за контролу и праћење приватизација у ЦГ, одмах отвори поступак провјере приватизације болнице.
-Да Министарство здравља што прије уведе болницу у систем јавног здравства, наведено је у допису Удружења пензионера које потписује Радуловић.


Напомиње да су пензионери најугроженија здравствена категорија, те да би гашењем Болнице Мељине њихови животи били итекако угрожени.

-Молимо Вас да овај допис не схватите као било какву уцјену или пријетњу, али наводимо да бисмо у случају престанка рада Болнице Мељине предузели и радикалне мјере. Напомињемо да смо већ прикупили близу 4.000 потписа пензионера грађана и да поступак прикупљања настављамо. Тражимо да се не дозволи и било каква приватизација Института, јер то је једино остало од привреде у Херцег Новом, са реномеом признатим у регији и Европи, и који поред странаца из Европе највише користе наши пензионери из читаве Црне Горе, наведено је између осталог у писму предсједника општинског удружења пензионера ХН Алексе Радуловића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here