СРЕБРО, БРОНЗA И МВП ТИТУЛA ЗА КК ГАЛЕБ НА ТУРНИРУ У БЕОГРАДУ

Утакмицама за медаље и свечаном додјелом пехара, медаља и признања најбољим појединцима, данас после подне у хали Радивој Кораћ завршен је традиционални Осми интернационални кошаркашки турнир „ИБЦ Београд 2022“. Домаћин и организатор КК ИБЦ је у току три дана такмичења окупио клубове из Црне Горе, Македоније и Србије.

Учествовало је 14 селекција са око 180 дјечака узраста од 11 до 16 година у категоријама млађих пионира, пионира и кадета.

Од екипа из Србије, уз домаћина ИБЦ, учествовали су КК Црвена Звезда и КК ФМП, из Црне Горе Галеб Херцег Нови, КК Про Баскет Тиват, КК Пантер Никшић, КК Седмица Подгорица и КК Миле Подгорица, а из Македоније КК Вардар и КК Ангели.

Млади кошаркаши “Галеба”постигли су запажене резултате, а комшије из Тивта, КК Пробаскет, освијили су прво мјесто у категоријама млађих пионира и кадета.

Млађи пионири Галеба су освојили треће мјесто. У првом колу поражени су од Црвене Звезде 62:28, јуче у другом колу Галеб је побједио Пантер (Никшић)  након три продужетка 50:49 , а данас у утакмици за треће мјесто “Галеб” је побједио домаћи ИБЦ 32:22.

Треће мјесто и бронзану медаљу су освојили Борис Чепић, Матија Предовић, Лука Вујовић, Страхиња Стаменковић, Ђорђе Акшам, Видоје Чепрнић, Матија Миловић, Јустин Милојевић, Борис Новак, Матија Пајовић, Лазар Марић, Максим Коматина, Василије Корањић. У екипи млађих пионира недостојали су: Јован Аџић, Ђорђе Ивеља, Михаило Лазовић, Андрија Стриковић, Немања Ђуричић и Војо Обрадовић.

На турниру у Београду одличне резултате су постигли и пионири “Галеба”. Дјечаци тренера Срђана Мићуновића у првом колу су, у равноправној борби, поражени од домаћина ИБЦ 42:40, јуче у другом колу побједили су ”Пантер” Никшић 62:34 и у утакмици за сребрену медаљу играли су са екипом КК ФМП и побједили 65:30.

Друго мјесто и сребрену медаљу су освојили: капитен Страхиња Чепић, који је проглашен за најбољег играча турнира у овој конкуренцији, Вук Ивеља, Ђуро Сеферовић, Ненад Кнежевић, Боривој Аџић, Борис Дрецун, Богдан Желалић, Андрија Лазовић, Петар Вукчевић, Петар Гудељевић, Марко Богдановић, Ђорђе Копривица. У екипи пионира недостајали су Лука Шумар, Лука Копривица и Филип Станковић.

“Ово је био јединствени фестивал спорта и сјајна прилика за промоцију кошарке, спорта уопште, али и туристичке понуде главног града. Као гости, овдје се осјећајмо као код куће, у идеалним условима и из Београда носимо најљепше успомене. Ове сезоне смо одлучили да на турнир поведемо двије селекције које су имале прилику да се надигравају са екипама из региона. Моје селекције су потврдиле одличну игру. Страхиња Чепић, у пионирској  конкуренцији, је потврдио свој велики таленат и једногласно од свих тренера који су чинили жири,  добио је признање најбољег играча турнира, казао је Срђан Мићуновић тренер КК Галеб.

Организацију турнира подржао је Кошаркашки савез Београда.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here