МОГУЋЕ ОДГАЂАЊЕ НОВСКЕ СКАЛИНАДЕ

Тренутним мјерама заштите против пандемије вируса КОВИД-19 ограничено је међуградско путовање у данима викенда, због чега је у питање доведена организација Новске Скалинаде.

Како је саопштео из ТК „Х“ Херцег Нови, коначна одлука о томе да ли ће трка новским скалама од Шквера до Шпањоле бити одржана 28. Фебруара, биће донијета у сриједу 24. фебруара, а у зависности од тога да ли ће та мјера бити продужена или укинута.

– Наиме, како је наша жеља да се учешће омогући и онима који нису из Херцег Новог, одлучено је да ће Новска Скалинада 2021 бити одржана тек када не буде постојало ограничење међуградског кретања током дана викенда, имајући у виду да су планом одржавања све друге мјере испоштоване – истичу из херцегновског Триатлон клуба.

Уколико мјера забране међуградског саобраћаја у данима викенда не буде продужена након 24. фебруара, односно уколико након тог дана буде дозвољен међуградски саобраћај, Новска Скалинада 2021 ће бити одржана у првобитно заказаном термину у Недјељу 28. Фебруара.

Међутим, уколико ова мјера буде продужена трка ће бити одложена до укидања те мјере, односно до друге или треће долазеће недјеље у односу на дан њеног укидања.

Регистрације за Новску Скалинаду 2021 биће отворене до краја ове седмице закључно са нејдељом, те због ограниченог броја учесника и готово потпуне попуњености, накнадна регистрација вјероватно неће бити могућа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here