ЗИМА 2022: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Промјенљиво до претежно облачно, првенствено у јутарњим часовима понегдје се очекују падавине, киша, на сјеверу сусњежица и снијег. Током дана, у већем дијелу земље углавном суво вријеме, изузев југа и југоистока гдје се очекује понегдје киша. Пријеподне мјестимично умјерен до јак сјевероисточни вјетар, који ће се на крајњем југоистоку задржати и током дана. Јутарња температура ваздуха до 10, највиша дневна до 14 степени.

РАДНО ВРИЈЕМЕ КОВИД АМБУЛАНТИ

Амбуланта испред Дома здравља на Топлој  радиће до понедељка, 10.јануара у времену од 10 до 16 часова. Ковид амбуланте у Игалу од 8 до 13 часова.

Рад  лабораторије Дома здравља организован је сутра (субота, 8. јануара).

Сваки дан празника дежурна је Монтефармова апотека на Топлој, у згради Дома здравља, од 7 до 20 часова.

ДЕЖУРНЕ СЛУЖБЕ И УСТАНОВЕ

Поводом Божићних празника службе и органи управе у Општини Херцег Нови неће радити до понедељка, 10. Јануара. У комуналним предузећима организоване су дежурне службе.

У предузећу Водовод и канализација потрошачи кварове могу пријавити дежурном диспечеру, на број: 067 302 301.

Комуналне проблеме грађани могу пријавити општинском Кол центру  19800.

Евентуални прекид  у напајању електричне енергије потрошачи могу пријавити на дежурни број телефона 327  326 у Херцег Новом.

ПАРКИНГ СЕРВИС

Бесплатно паркирање до понедељка, на јавним паркиралиштима, којим газдује Паркинг сервис доо Херцег Нови. Гараже Игало, Шквер и Општина радиће нормално.

ПОШТЕ

Данас на Божић, не ради ни једна пошта, док ће сутра (субота, 8. јануара) грађанима на услузи бити Пошта у Херцег Новом, од 8 до 14,30.

ПРОДАВНИЦЕ И ТРГОВАЧКИ ЛАНЦИ

Продавнице мјешовите робе, маркети,  тржни центри, пијаце  данас неће бити на услузи потрошачима. У суботу ће бити отворени, док је недеља, иначе, нерадни дан.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са Тиватског аеродрома планирани су летови ка Београду, у 8,40 и 15 часова и 20 минута. Са Подгоричког аеродрома данас планирана три лета ка Београду, два ка Истанбулу, Бечу, Дормунду, Бриселу, Љубљани.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

На херцегновску Аутобуску станицу јутрос је дошао аутобус Лалатовић из Модриче, а отишао је Озлем ка Београду. Многи превозници данас не возе. За Подгорицу су најављени поласци у 10,45;  14,45; 16,45; и 18,30. Ка Београду вечерас вози Блуе Лајн у 20 и Ласта у 21 час.   

АМСЦГ

Саобраћај се обавља по мокрим коловозима због кише и сусњежице. Видљивост је мјестимично смањена по котлинама. На дионицама које пролазе кроз усјеке могући су  ситнији одрони.  Возачима савјетују  да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње.

Обавезна  употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила на путевима гдје је то назначено сигнализацијом, без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.

За вријеме сњежних падавина забрањен је саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом.

У вријеме празника извођачи радова на државним путевима /реконструкција и изградња/ неће изводити радове  до 09. Јануара. Саобраћај се одвија без обустава уз поштовање   привремене саобраћајне сигнализације.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу  – на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here