ПЛАТФOРМА ЗА ВИДЕО ПОЗИВЕ ИЗМЕЂУ ПАЦИЈЕНАТА И ЉЕКАРА

У оквиру пројекта који је финансиран из фонда Централне европске иницијативе ЦЕИ (Central European Initiative) Институт за јавно здравље Црне Горе израдио је Националну платформу за телемедицину ИЈЗЦГ подршка.

Како је саопштено је из Института, платформа је настала као потреба да се превазиђу свакодневне потешкоће узроковане пандемијом, а омогућава љекарима и здравственим сарадницима да обављају видео позиве и консултације са пацијентима, грађанима, колегама.

Видео позиви могу да се заказују позивањем  преко емаил адресе или покретањем позива и дијељењем везе са другом особом, што омогућава брзу и лаку комуникацију између љекара и пацијената.

Заснована је на претраживачу, што је чини доступном за коришћење на свим уређајима (компјутер/таблет/мобилни телефон) и не захтијева инсталираје апликација или додатних уређаја, те омогућава приступ на најједноставнији начин и креирана је тако да гарантује приватност комуникације.

Ова платформа није ограничена само на кориснике Института за јавно здравље Црне Горе, већ се налог може креирати за било коју особу у домену јавног здравља. Такође, позив се може послати на било коју маил адресу, без обзира да ли се ради о пацијенту, колеги или партнеру Института или било које друге јавне установе. Платформа је доступна на нашем и енглеском интерфејсу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here