У ТО ТИВАТ И ТО КОТОР ЗАДОВОЉНИ ПРОШЛОМ СЕЗОНОМ

Туристичка организација Тиват и ТО Котор задовољне су протеклом туристичком сезоном и оствареним приходима. Директори ТО Тиват и Котор, Даница Бањевић и Јован Ристић, сагласни су да ће овогодишња туристичка сезона зависити од даљег развоја епидимиолошке ситуације.

Бањевић је агенцији Медиабиро казала да је Тиват у протеклих 11 мјесеци, према подацима Монстата, посјетило више од 105 хиљада туриста, који су остварили око 992 хиљаде ноћења.

-Ако упоређујемо са 2019. годином то је око 32 одсто мање долазака, односно 17 одсто мање ноћења. С обзиром на епидемиолошку ситуацију, тешко је прогнозирати каква ће бити ова сезона, али смо оптимистични да ћемо имати добру посјету, навела је Бањевић.

Како додаје структура туриста је била другачије у односу на године прије пандемије и према статистици доминирали су туристи са тржишта Србије, Русије, Украјине, Босне и Херцеговине.

Директор ТО Котор Јован Ристић је казао да је додатни проблем организацији представљао и велики дуг који су имали.

-Било је врло компликовано, али мислим да смо се добро изборили са тим и са свим оним што смо себи поставили као задатак, тако да сад можемо да кажемо да је добра сезона иза нас, оцијенио је Ристић.

Када је у питању протекла љетња туристича сезона и све епидемиолошке мјере које су донесене како би она успјела, Ристић сматра да је то допринијело да велики број људи, поготово из региона, дође у Црну Гору.

-Али, пред сам крај сезоне имамо пораст броја заражених. Мислим да смо се сви мало били опустили и да је грешка постојала код контроле унутар угоститељских објеката, јер смо вјеровали да је довољна ковид потврда да се зараза даље не шири, навео је Ристић.

Он је истакао да ће се, уколико епидемиолошка ситуација допусти и уколико се сви буду одговорније понашали, створити добри услови за организацију љетње сезоне.

-Најаве су веома добре, интересовање је на високом нивоу. Оно што знамо да ће Црна Гора бити дестинација број један за госте из најближег окружења, рекао је Ристић.

Према његовим ријечима, познато је и да се крузинг индустрија постепено „враћа у живот“,  што је веома битно за Котор.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here