ТОКОМ ПРАЗНИКА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ ПОЛИЦИЈЕ

Службеници центра безбједности Херцег Нови појачано ће током празника контролисати стање јавног реда и мира и саобраћаја како би безбједност грађана остала на високом нивоу. У сарадњи са колегама из Службе комуналне полиције и Управе за инспекцијске послове контролисаће поштовање мјера у угоститељским објектима.

Фреквенција саобраћаја у Херцег Новом је појачана, али не у мјери као што је то било раније у сусрет празницима, казао је начелник саобраћајне полиције у ЦБХН Љубиша Ровчанин:

-Појачане контроле саобраћајне полиције су на магистралном путу од Дебелог бријега до Каменара са посебним освртом на неке критичке тачке гдје може доћи до застоја или захтјева за регулисањем саобраћаја. Појачано ћемо обављати радарску контролу и алко тестирање. Апелујемо да грађани поштују све прописе и дају допринос укупној безбједоносној ситуацији, казао је Ровчанин.

С обзиром на то да је актуелна епидемиолошка ситуација веома комплексна и активности службеника полиције у том смјеру су интензивиране.
-Са санитарним инспектором контролишемо мјеру самоизолације. Са комуналном полицијом и Управом за инспекцијске послове контролишемо угоститељских објекте. Апелујемо на грађане да не управљају возилом под дејством алкохола, да се суздрже од употребе пиротехничких средстава и поштују мјера, казао је Ровчанин.

У Центру безбједности истичу да до сада није евидентирана заплијена , као ни самоповријеђивање од пиротехничких средстава. Како би се сузбила њихова илегална продаја, обављају појачану контролу путничких моторних возила и прелазак државне границе. Помоћник командира за јавни ред и мир Мишо Вујачић подсјећа да је на снази забрањена продаја пиротехничких средстава другог разреда.


-На дијелу паркинг простора мега маркета Воли се обавља продаја пиротехничких средстава првог разреда ватромета, вулкана и петарди мањег експлозивног дејства. Током празника обављаћемо појачану контролу пијачног простора, зелених камионских пијаца гдје би евентаулно могло доћи до нелегалне продаје пиротехничких средстава другог разреда. Имајући искуства из претходних година гдје смо имали и поврјеђивање апелујемо на родитеље да не дозвољавају дјеци испод 18 година да дођу у посјед пиротехничких средстава, казао је Вујачић.

Лица која користе недозвољена пиротехничка средства у координацији са надлежним тужилаштвом одредиће се квалификација дјела, односно да ли је ријеч о прекршајној или кривичној пријави.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here