СТАРОГОДИШЊА 2021: НЕМЧЕНКО Ј70 ШАМПИОН, ДАНАС НА ПРОГРАМУ ФЕШТА

Руски тим предвођен Максимом Немченком шампион је Старогодишње регате бокешких вјетропира у класи Ј70, друго мјесто заузела је екипа црногoрског ИЛKА репрезентативца, такмичара ЈК Делфин из Тивта Илије Марковића, док је трећа кроз циљ прошла Делфинова екипа са Илком Клакором за кормилом.

Изузетни услови за једрење обиљежили су 30. децембар, квалификациони дан за класу Ј70 за учешће на Старогодишњој регати бокешких вјетропира 2021. Изазован, промјењив вјетар, и прогноза за 31.децембар која не обећава колико данашња, одлучили су да спортски дио такмичења буде у потпуности реализован данас, те су одржане и финалне утрке.

Финалисти Старогодишње регате 2021, поред поменутих и екипе Никше Белана, Саше Кековића и Данила Сидорова, сутра ће наступити у бродовима Ј70 заједно са свим осталим једрилицама у класи Опен. Тражи се најбржи брод у реалном времену. И добар штимунг на мору, поручују организатори, Секција крсташа ЈК Делфин.

С обзиром да сви бродови једре једно регатно поље, ОО Старогодишње регате бокешких вјетропира обавјештава да ће бити свиран један регатни старт у 11.30 сати. Старту регате претходиће полагање у море вијенца у част недавно преминулом капетану Рајку Чавору и дефиле бродова уз градску риву Пине.

Награде ће бити уручене на мору, на линији циља. Трофеји иду најбржем броду у реалном времену и најбржој одједреној барци. Прелазни пехар и новчана награда у износу од 500 еура биће додијељени најбољој екипи у класи Ј70. Морску фешту организује ЈК Делфин, а партнери догађаја су компанија УНА Монтенегро, Општина Тиват, Туристичка организација Тиват и Радио Тиват. Медијски спонзори регате су Радио Котор и Радио-телевизија Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here