УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У ЦРНУ ГОРУ ОД 2. ЈАНУАРА

Фото: ГП Дебели бријег

Од 2. јануара 2022. године пооштравају се услови за улазак у Црну Гору.

Црногорски држављани и странци могу да уђу преко свих граничних прелаза уз посједовање једног од два доказа из КОВИД потврде:

Да је особа потпуно вакцинисана прописаним бројем доза вакцина против коронавируса, и да од друге дозе вакцине није прошло више од шест мјесеци или уз доказ да је особа пребољела КОВИД-19 (прошло не мање од 10 дана и не више од 180 дана од позитивног ПЦР или брзог антигенског теста).

У оба случаја, лице мора да посједује или негативан ПЦР тест који није старији од 72 сата или брзи антигенски који није старији од 48 сати. То значи да више није могућ улазак у Црну Гору само са негативним тестом.

Држављани Црне Горе и странци са привременим боравком могу да уђу у земљу без ових доказа, али уз одређивање самоизолације у трајању од 10 дана коју је могуће прекинути најраније након три дана послије негативног ПЦР теста.

3 COMMENTS

 1. Ovo nije tacno sto ste objavili , na linku Vlade CG ne pise uopste da se mora imati test pored vakcina , ajte malo se bolje raspitajte pa ond aoglasavajte tekstove a ne ovako zbunjujete narod.
  Od 2. januara 2022. godine pooštravaju se uslovi za ulazak u Crnu Goru.
  Crnogorski državljani i stranci mogu da uđu preko svih graničnih prelaza uz posjedovanje jednog od dva dokaza iz #COVID potvrde ⬇️
  ?Da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcina protiv koronavirusa, i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest mjeseci;
  ?Dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (prošlo ne manje od 10 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antig. testa).

  • Ali onda na tom istom linku pise: U oba slučaja, lice mora da posjeduje ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim test. Dakle, i vakcina i test.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here