ДУГ ПРИВАТНИМ АПОТЕКАМА БИЋЕ ИСПЛАЋЕН

Илустрација

До краја године дуг Фонда за здравствено осигурање према приватним апотекама требало би да буде исплаћен, а исплата зависи од Министарства финансија, казао је за РТЦГ помоћник директора Фонда Владимир Обрадовић.

Према његовим ријечима, дуг је настао због велике потрошње, која је настала мимо свих планираних средстава. Прошла година је bila рекордна када је ријеч о потрошњи, ове из Фонда је апотекама исплаћено 17 милиона, што је било предвиђено буџетом.

Коментаришући најаве приватних апотека да ће обуставити издавање љекова на рецепт Обрадовић је казао да би то било супротно доброј пракси здравственог система да на првом мјесту буду пацијенти а не наши лични интереси.

Фонд је у сарадњи са Министарством финансија интензивно преговарао пртетходних дана, а током дана, најкасније сутра биће познато колико ће Министарство да пренесе средстава Фонду како би уплатио дио дуга у овој години. Оно што је сигурно, истиче Обрадовић, читав дуг према приватним апотекама биће плаћен, а да ли ће то бити до краја године зависи од Министарства финансија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here