ПРОМО ВИДЕО: ХЕРЦЕГ-НОВИ, ГРАД ПО МЈЕРИ ДЈЕТЕТА

 У циљу препознавања града као дестинације погодне за боравак дјеце, Туристичка организацја Херцег Нови  је  је у оквиру ЕУ пројекта „Wonder“ израдила промо видео  „Херцег – Нови, град по мјери дјетета/Child friendly destination“. 

Новски малишани су, учествујући у садржајно богатој  „Дјечијој маштовитој фешти“ која је одржана од 07. до 20. новембра, промовисали већ постојеће, препознатљиве културне и природне атракције града у циљу развоја понуда прилагођених дјеци. Мали Новљани су кроз фешту показали да су веома заинтересовани да буду креативни, те да  нова знања и вјештине, култура и историја, израда сувенира, спорт, дјечије забаве на отвореном, боравак у природи и домаћа кужина могу бити конкурентан  туристички производ  за привлачење дјеце у дестинацију, обзиром да су најмлађи препознати као велика циљна група на свим емитивним тржиштима значајним за наш град.

Видео је конципиран на начин да прати малишане у њиховим пустоловинама од мора до планине, промовишући  активности за најмлађе које се односе на истраживање, стварање нових вриједности, здраве стилове живота, боравак у  сеоском домаћинству. Овај промо материјал указује на могуће правце развоја диверзификоване понуде за дјецу која би  Херцег Нови могла смјестит и на листу „child friendly“ дестинација. Такође, видео подиже свијест о постојећој туристичкој понуди града, која кроз промоцију прилагођену дјеци,  постаје видљива и за  најмлађу циљну групу.

Због комплетније промоције  дестинације по мјери дјетета, израђен је и Херцег-Нови – водич за дјецу, који су најмлађи Новљани добили на поклон у току трајања „Дјечије маштовите феште“. Такође, у сарадњи са директорима основних школа, 1400  брошура даровано је новским основцима. Брошуре су штампане двојезично, на нашем и енглеском језику и намијењене су како малим Новљанима, тако и дјеци која долазе у посјету нашем граду.

Уз промо видео израђено је 80 фотографија високе резолуције које приказују “Херцег Нови- град по мјери дјетета” са аспекта диверзификације понуде за најмлађу циљну групу кроз културу, забаву, спорт, креативне радионице, боравак у природи.. Сав визуелни материјал добијен кроз пројекат “Wonder“ може се користити у сврху промоције дестинације и употпуњавања већ препозатљивог туристичког имиџа града на улазу у Боку Которску.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here