ПЕХАР СУПЕРКУПА ЕВРОПЕ У ИВОВИЋЕВИМ РУКАМА

Ватерполисти „Про Река“ синоћ су седми пут у клупској историји освојили Суперкуп Европе, пошто су у Мађарској лако побједили прошлосезонског освајача Купа Европе, екипу „Солнока“, са убједљивих 15:4.

Екипа Живка Гоцића је играла на свом базену, али, уморна од суботњег меча са „ОСЦ“-ом, није могла да парира европском шампиону дуже од 10 минута. Гости из Италије су послије прве четвртине водили 3:1, затим су до краја полувремена увећали предност до већ тада убједљивих 8:3, а у наставку је разлика константно расла, до коначних 15:4.
Послије три минута „Про Реко“ је повео головима са играчем више, преко Александра Ивовића и Герга Заланкија. Смањио је Иван Зовић, да би „Про Реко“ наставио да тресе мрежу домаћих преко Бенџамина Халока, и у другој четвртини Петра Фиљолија. Средином те дионице разлика је почела озбиљније да расте, па је „Про Реко“ у последњем минуту првог полувремена повео 8:2 и тада се назирала побједа гостију, који су у наставку увећавали предност и рутински дошли до трофеја.

Франческо Ди Фулвио се истакао код освајача трофеја са три гола, док су Александар Ивовић, Петро Фиљоли, Ђакомо Канела и бивши играч „Солнока“ Герго Заланки постигли по два, а Јангер, Бертлони, Прешути и Халок по један гол. Стријелци за „Солнок“: Анђал, Јаншик, Милаковић и Зовић по 1 погодак.

Италијанском тиму, који ове сезоне као капитен предводи Александар Ивовић, ово је седми трофеј Суперкупа Европе, а први пут су славили 2003. године, када су били бољи од „Бреше“ која се тада звала „Леонеса“. Потом је „Про Реко“ трофеј освајао и 2007, 2008, 2010, 2012. и 2015. године. Са друге стране, „Солнок“ такође у својим витринама има овај трофеј, освојен 2017. године када је капицу овог клуба носио Андрија Прлаиновић.

Foto: TOTALWATERPOLO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here