РАЗМАТРАНА САРАДЊА УНИВЕРЗИТЕТА ЦРНЕ ГОРЕ СА ТРИ ПРИМОРСКЕ ОПШТИНЕ

Делегација Универзитета Црне Горе, на челу са ректором УЦГ проф. др Владимиром Божовићем, одржала је данас састанак са представницима три приморске општине – градоначелником Тивта Жељком Комненовићем, градоначелником Котора Владимиром Јокићем и потпредсједником СО Херцег Нови Мирком Мустуром.

На састанку су представљени модели могуће сарадње Универзитета Црне Горе са општинама, посебно у погледу идејних и истраживачких капацитета, те људског потенцијала, који може бити од помоћи у будућем креирању концепта паметних градова, те градова чији ће се развој базирати на експетском знању на пољу технолошког, економског и туристичког развоја.

Акценат састанка је био на потенцијалним пројектима у домену електро мобилности и увођења електричних аутомобила са циљем смањења загађења, а по угледу на примјену европских стандарда и Европског зеленог плана, који има за циљ да Европа до 2050. године постане први климатско неутрални континент, без знатније емисије угљен диоксида.

На састанку су, поред ректора Божовића, учествовали и проректорица за интеранционализацију проф. др Сања Пековић, проректорица за науку проф. др Ирена Оровић и проф. др Новак Јауковић са Електротехничког факултета, као и потпредсједник СО Котор Синиша Ковачевић и потпредсједник СО Тиват Горан Божовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here