ЈЕСЕН 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Промјенљиво облачно са сунчаним интервалима. Пријеподне на сјеверу магла или повећана ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен промјенљивог смјера, ујутру или пријеподне на југоистоку умјерен до појачан сјевероисточни. Јутарња температура ваздуха од -4 до 9, највиша дневна од 3 до 16 степени.

KОВИД АМБУЛАНТА                       

У Тржном центру ХДЛ у Суторини отворен је вакцинални пункт. 

У херцегновском Дому здравља овим настоје да интензивирају процес масовне имунизације.  

 -Уторком и четвртком у пријеподневним сатима ради од 11:00 до 14:00 часова, у поподневним од 17:00 до 20:00, и суботом искључиво у поподневном термину,  саопштено је из Дома здравља.

Колектив Дома здравља изузетно је преоптерећен. Због тога моле суграђане, да кад год су у могућности сами довезу  чланове породице до Дома здравља гдје ће примити терапију.  

СТРУЈА

Из ЦЕДИС-а за данас нису најавили искључења на подручју општине Херцег Нови.

 АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саобраћај одвија се по реду вожње. Мјеста има у свим правцима, информишу дежурни са Аутобуске станице.  У Херцег Нови  јутрос су стигли  аутобуси превозника  Озлем из Лесковца, из Београда Банбус, из Новог Сада Блуе Лајн,  а очекују Божур из Суботице, Ласту из Београда и друге. Са Аутобуске станице отишао је Еуростар ка Нишу, Озлем ка Београду, и превозник Лалатовић за Сарајево преко Требиња.  У  9,30 је полазак за   Дубровник и даље током дана београдске линије и ка другим дестинацијама.   

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са Тиватског аеродрома према реду летјења планирана  су само три лета и сви  ка Београду у 8,45;  10,25  и 16 часова и 10 минута , у доласку су, такође, три лета из Београда. Са Подгоричког аеродрома редом летјења за данас  9  летова, од чега су четири ка Београду и два ка Истанбулу,  према Бечу, Кијеву иЛондону.   

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Брзи воз из Бара ка Београду полази у 19:00 сати, док је повратак планиран у 21:10. Обавезна је резервација сједишта у износу од 3 еура.

 АМСЦГ

 У нижим предјелима саобраћа се по, углавном,  мокрим и клизавим коловозима.У вишим планинским предјелима скрећу пажњу на мјестимичну поледицу. На дионицама, које пролазе кроз усјеке могући су појаве ситнијих одрона. Возачима савјетују, да вожњу прилагоде временским и саобраћајним условима. На дионицама гдје се изводе радови неопходна је додатна пажња јер је измијењен режим вожње, саопштено је из Ауто-мото савеза Црне Горе.

У временском термину од 15.11.2021 године до 01.04.2022 године употреба пнеуматика за зимску употребу за сва моторна возила је обавезна на путевима гдје је то назначено сигнализацијом, без обзира да ли на том путу постоје зимски услови.

 Интензитет саобраћаја је умјерен.

У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода у којима су 2 особе задобила теже, а 2 особе лакше повреде.

 Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 9 99 и 063 239 987.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here