ДОГОВОРЕНО УРЕЂЕЊЕ ШЕТАЛИШТА И ПЛАТОА КОД СПОМЕНИКА КРАЉУ ТВРТКУ

Очекивани приходи по основу накнада за коришћење  морског добра  у 2022. години са територије општине Херцег Нови ће бити око 900.000 еура, а већи дио биће утрошен кроз капиталне инвестиције, саопштено је након састанка представника ЈП за управљање морским добром и представника херцегновске општине.

Састанку су присуствовали директор Морског добра Младен Микијељ, предсједник Скупштине општине Иван Отовић, одборница Весна Самарџић и директор Агенције са газдовање градском луком Божо Укропина.

-Уважавајући захтјеве локалне самоуправе и само учешће у изради Плана инвестиционих активности за 2022. годину,  успоставићемо нови систем у којем ће планирање и изградња капиталних пројеката, бити базирана управо на захтјевима локалних самоуправа, казао је Микијељ.

Весна Самарџић је упознала присутне са тренутном ситуацијом у зони морског добра у Херцег Новом и вјерује да ће  заједничком сарадњом на обострано задовољство спровести све планом предвиђене пројекте. Она је ставила акценат на реконструкцију и поплочавање шеталишта од Мељина до хотела „Плажа“, за коју је неопходно обезбиједити пројектну документацију са предмјером и предрачуном радова, која ће бити завршена до маја наредне године, како би се крајем септембра мјесеца почело са извођењем радова.

Један од приоритета је и уређење платоа око споменика краљу и оснивачу Херцег Новог Твртку Првом Котроманићу. Због важности те личности за град Херцег Нови, неопходно је, иако се ради о релативно малој површини око споменика, са посебном пажњом приступити реализацији овог пројекта. Свјесни смо важности да се плато око споменика што прије уреди, али уређењу истог можемо приступити након комплетне израде пројектне документације.

На састанку са представницима општине Херцег Нови је разговарано о актуленим и будућим пројектима, као и проблематици која се односи на плаже, јавну расвјету у зони морског добра и изградњу рампи за особе са инвалидитетом.

У току је расписивање тендера за набавку и поставку мобилијара (клупе и канте за отпатке) за цијело црногорско приморје, а дио ће између осталог бити намјењен и херцегновској општини.

Израда пројекта шеталишта у Игалу у дужини од 1200 метара, наставак изградње шеталишта од Бијеле  до Каменара, као и разматрање могућности спајања шеталишта од плаже Змијице до Кумбора, само су неке од активности које ће бити предвиђене буџетом за 2022. годину.

Расписан је тендер за израду Главног пројекта пјешачке стазе од жељезничког моста до плаже Змијице у Зеленици, у дужини од 300 метара. Уколико све буде ишло по плану, наставиће се активности у правцу реализације шеталишта.

Заједнички састанак је имао за циљ унапређење инфраструктуре и заједничка сарадња између Општине Херцег Нови и ЈП „Морско добро“.

Представнике Општине Херцег Нови су поред директора Јавног предузећа Морско добро Младена Микијеља угостили руководилац Службе за уређење и изградњу Вукашин Мијатовић и његови сарадници.

3 COMMENTS

  1. Nadam se da ce neko skloniti i onu baraku “plazni bar“ na plazi isod tvrtka, ono ruglo koje se raspada vec godinama i gomilu postolja za suncobrane. Samo je pitanje dana kada ce neko od djece da padne sa onog zida i nagrdi se.

  2. Da ima vlasti i morskog dobra dosli bi u Bijelu da vide sta se radi od plaza od strane ceda popovica i nekih privatnika sa strane sve betonske plaze. Dok nrkome od mjestana nepukne film.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here