ТРИ ФИЛМСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ У ДВОРАНИ ПАРК НАРЕДНИХ ДАНА

Дворана Парк

На биоскопском репертоару у Дворани Парк поклонике филма од вечерас па током следеће седмице очекују три интересантна остварења, ријеч је о филмовима „Послије зиме“, „Божији Човјек“ и „Гучијеви.

Дугометражни првијенац младог црногорског редитеља Ивана Бакрача „Послије зиме“ биће приказан вечерас, као и у сриједу 24. новембра у 20 сати.

„Послије зиме” је прича о пет пријатеља у својим касним двадесетим, који  се расути по остацима Југославије, труде да сачувају пријатељства иако их раздвајају километри. Током једне године, док их низ догађаја доводи до животних прекретница, увиђају да им се младост нагло заврс̌ава. Током једне године, послије зиме, свако од њих мора изградити нови свијет за себе.

Поред Момчила Оташевића, глумачку екипу чине: Ана Вучковић, Петар Бурић, Ивона Кустудић и Маја Шуша.

Филм „Божији човек“ редитељке и сценаристкиње Јелене Поповић је прича о духовнику, светитељу, Светом Нектарију Егинском.

Његов живот био је праћен прогонима. Био је свештеник обичног народа. Његова понизност иритирала је подређени круг свештенства, а његова преданост додатно побуђивала њихове сумње и клевете. Упркос томе што је лишен цркве и прогнан из Египта и парохијана који су га вољели, Нектарије се препустио томе да његова вјера у Бога буде најбоља одбрана.

Глумачка екипа Мики Рурк (Mickey Rourke), Александер Петров (Alexander Petrov), Арис Серветалис (Aris Servetalis).

Пројекција ће бити организована у Дворани Парк на дан Св. Нектарија Егинског, 22. новембра, уз уводну бесједу архијерејског намјесника херцегновског, протојереја ставрофора Обрена Јовановића. ЈУК Херцег фест програм реализује у сарадњи са Црквеном општином топаљско-херцегновском.

Филм ће бити приказан 22. новембра у 20 и 23. новембра у два термина, у 18 и 20:30 сати.

На редовном филмском репертоару Дворане Парк наћи ће се и филм Ридлија Скота (Ridley Scott) „Гучијеви“ (House of Gucci). Пројекције су 25. и 26. новембра у 18 и 21 сат.

Филм је инспирисан шокантном истинитом причом о породичном царству иза којег се крије италијанска модна кућа Гучи. Кроз три деценије љубави, издаје, декаденције, освете и на крају убиства, видимо шта име значи, колико вреди и докле ће породица ићи, ради контроле.

Глумачка екипа: Лејди Гага (Lady Gaga), Адам Драјвер (Adam Driver), Џеред Лето (Jared Leto), Джереми Ајронс (Jeremy Irons), Џек Хјустон (Jack Huston), Селма Хајек (Salma Hayek) и Ал Паћино (Al Pacino).

Улазнице за пројекције су 4 еура, а могу се купити на благајни Дворане Парк сваким даном од 9 до 12 и од 18 до 21 сат. Поштовање важећих мјера у циљу сузбијања пандемије КОВИД-19 је обавезно. Организатор задржава право измјене термина и програма.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here