СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ УЦГ: КОНКРЕТНЕ МЈЕРЕ НА ПОЧЕТКУ ДРУГОГ СЕМЕСТРА

Уочи почетка другог семестра студијске године 15. фебруара, у свијетлу актуелних дешавања на Универзитету Црне Горе, али и у друштвеној заједници, из Студентског парламента Универзитета Црне Горе најављују да ће првог дана наставе бити предузете конкретне мјере, како би још једном скренули пажњу и указали на хитну потребу рјешавања бројних захтјева за унапрјеђење положаја студената.

Ријеч је о захтјевима које је покренуо претходни сазив кровне студентске организације, а на које се ослањају и иницијативе актуелног сазива, који је исте проширио, како би остварили оно што је наша мисија – добробит студентске популације, објављено је на сајту Студентског парламента:

– Повећање износа студентског кредита, бољи услови у студентским мензама, досљедна примјена и значајно бољи резултати у погледу примјене практичне наставе на свим факултетима, поштовање правила студирања и њихова јединствена примјена на свим организационим јединицама, побољшање услова у погледу инфраструктуре и услова студирања на факултетима, адекватно вредновање Бечелор дипломе на тржишту рада, спровођење законске обавезе и рангирање универзитета, те рјешавање проблема хиперпродукције диплома, само су неки од захтјева за које је потребно хитно ангажовање надлежних институција, а што указујемо у дужем временском периоду.
Користимо прилику и да у контексту појединих дешавања у друштву, најснажније осудимо национализам, мржњу, манипулацију, те сваки вид неакадемског и нецивилизованог понашања, без обзира на то са које стране долази.
Такође, снажно се противимо било којој врсти злоупотребе слободе говора и изношења произвољних ставова. Том понашању није мјесто у академском свијету и не треба да припада вијеку у којем живимо и земљи коју волимо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here