ЦКЦГ: МЛАДИ ПРЕДСТАВИЛИ ИДЕЈЕ ЗА ДОПРИНОС ПРОМОЦИЈИ ВОЛОНТЕРИЗМА

У оквиру пројекта „Унапрјеђење волонтеризма у ЦГ“ , који реализује Црвени Крст ЦГ, млади из осам општина, представили су идеје како дати допринос промоцији волонтеризма и рјешавању неког проблема који препознају на локалном нивоу.
Омладинци из Пљеваља и Херцег Новог желе што боље да савладају прву помоћ и стечено знање пренесу на вршњаке. Млади из Андријевице посветили су се подизању свијести о добровољном давалаштву крви медју младима, али и обиласку старијих људи из удаљених села. Млади из Никшића желе да организују турнир у стони тенису за волонтере, РЕ популацију и старије особе. Они ће, поред тога, обиљежити Дан заљубљених како би нас орасположили у данима забринутости. Млади са Цетиња и из Мојковца желе да што већи број дјеце из основних и средњих школа чује шта Црвени крст ради и како могу да се укључе. У Бару ће волонтери обићи дјецу у сеоским школама, подијелити им заштитну опрему и разговарати о волонтеризму. Млади из Котора ће се посветити пружању подршке социјално угроженим породицама, саопштено је из Црвеног крста.
Подсјећамо, Црвени крст Црне Горе од почетка маја прошле године спроводи пројекат под називом “Унапрјеђење волонтеризма у Црној Гори” у 10 општинских организација. Циљ пројекта је допринос унапрјеђењу активности и услуга које пружа Црвени крст, а кроз повећано, активно учешће младих и генерално ширење знања међу младима о волонтеризму у Црвеном крсту.

ФОТО: ЦРВЕНИ КРСТ ЦГ ФБ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here