JESEN 2021: SERVISNE INFORMACIJE

Pretežno sunčano, u popodnevnim satima ili krajem dana postepeno naoblačenje sa zapada. Na sjeveru ujutru slab mraz, a po kotlinama ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren, promjenjivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 22 stepena.


NESTANAK VODE
Zog kvara na vodovodnoj mreži u Zelenici od juče su bez vode potrošači iz Gornjih Sasovića, područje iznad bivše kasarne. Kako obavještavaju iz tehničke službe hercegnovskog “Vodovoda”, radovi na sanaciji kvara su u toku, a normalizaciju vodosnabdijevnja očekuju danas do 12:00 sati.

CEDIS
Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema danas nisu najavili isključenja u našem gradu, ali će zbog planiranih radova na mreži pojedini djelovi grada sutra biti bez struje. U srijedu, 27. oktobra, u vremenu od od 8:00 do 15:00 sati će bez napajanja električnom energijom ostati: Brajkovina, Tripun brdo, Čipovina i dio Crnice. Radove izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, a u slučaju lošeg vremena biće odgođeni.

AVIO SAOBRAĆAJ
Iz Podgorice je danas planirano devet letova, od čega dva za Beograd. “Air Montenegro” je realizovan u 7:30, a avion “Air Serbia” polijeće u 8:30. Tri leta su za Beč, a ostali za Krakov, Istanbul, London i Kijev. Sa tivatskog aerodroma danas samo deva leta za Beograd; “Air Montenegro” u 14:55 i “Air Serbia” u 17:40.


ŽELJEZNIČKI SAOBRAĆAJ
Brzi voz iz Beograda jutros kasni 45 minuta, i na Željezničkoj stanici u Baru ga očekuju u 8:45. Polazak iz Bara je u 19:00 sati, iz Beograda u 21:10, a mjesta ima dovoljno. Lokalni vozovi saobraćaju redovno.


AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ
Jutros su u naš grad prvi stigli “Božur” iz Beograda, “Lazaro” iz Banja Luke i “Trans-jug” iz Beograda. Po redu vožnje u 7:00 sati je krenuo “Ozlem tours” za Beograd, u 8:35 će “Centrotrans” za Sarajevo, u 9:30 “Božur” za Dubrovnik i u 11:10 “Jadran ekspres” takođe za Dubrovnik. Sledeće na hercegnovskoj Autobuskoj stanici očekuju “Lens” iz Novog Sada, “Royal” iz Niša, “Jadran line“ iz Kragujevca, i “Blue line” i “Jadran ekspres” iz Subotice.


AUTO MOTO SAVEZ CRNE GORE
Saobraća se po pretežno suvim kolovozima i, uglavnom, uz dobru vidljivost. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja, jer je izmijenjen režim vožnje. U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodila se 21 saobraćajna nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže, a osam osoba lake povrede. Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807.

DOM ZDRAVLJA

Izabrani ljekari za djecu prijepodne: dr Dragana Knežević i dr Olivera Mentović, poslijepodne dr Maja Popović.

Izabrani ljekari za odrasle prijepodne: dr Sanja Čeprnić, dr Marija Stanišić, dr Tamara Piljević, dr Tanja Zgradić i dr Aleksandra Kolundžić – medicina rada. Izabrani ljekari za odrasle poslijepodne: dr Sanja Topić, dr Zinaida Miljković, dr Danka Krivokapić i dr Ana Popović.

U KOVID ambulanti danas do 12:00 sati radi dr Tanja Zgradić, a od 15:00 do 19:00 sati dr Zinaida Miljković.

U dispanzeru za žene danas prijepodne radi dr Alenka Srdanović.

U ambulanti u Igalu dr Rosanda Bojičić od 7:00 do 14:00 sati, u ambulanti u Bijeloj u isto vrijeme dr Iljana Danilović i dr Milica Tošić, kao i pedijatar dr Milena Proročić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here