ПРИВЕДЕН ДРАГАН БРКОВИЋ

Власника компаније Вектра Монтенегро, у чијем саставу је Вектра Бока, Драгана Брковића и још четири особе привео је Специјални полицијски тим, објавио је на Твитеру потпредсједник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

По налогу специјалне тужитељке Стојанке Радовић јутрос су настављена саслушања у истрази ненамјенског трошења новца кредита из Абу Даби фонда.

Брковић је негирао оптужбе да је незаконито трошио новац који је његова фирма добила од кредита, преносе подгорички медији.

У првом дијелу истраге у афери Абу Даби фонд грубе процјене Специјалног државног тужилаштва су да је држава у овом пројекту директно оштећена за више од девет милиона еура, колико су вриједне активиране гаранције фирми, које су током 2015. и 2016. године, без ваљаних залога, узеле новац за подстицај сјевера државе. Како је навео потпредсједник Владе надлежни органи неће одустати од разоткривања комплетне афере Абу Даби фонд, па треба очекивати допуну кривичне пријаве документима до којих су дошли Влада Црне Горе и надлежно министарство.

ФОТО: vijesti.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here