СТУДИЈA И ИДЕЈНО РЈЕШЕЊE САНАЦИЈЕ ЛУКОБРАНА НА ШКВЕРУ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Влада је усвојила измјену плана коришћења средстава ЈПМД, у оквиру којег ће 1.051.000 еура пренамијенити за пројекте који би могли бити реализовани до краја године. Ту спадају израда главног пројекта санације лукобрана на Шкверу као и идејног рјешења и главног пројекта за тротоара у Зеленици, потом постављање клупа дуж зоне морског добра као и хитне санације обале у свим приморским општинама.

ЈПМД је оцјенило битним и приоритетним израду идејног рјешења и главног пројекта као и ревизију главног пројекта уређења пјешачке стазе у дужини од 300m на потезу од жељезничког моста до плаже Змијица у Зеленици, у вриједности од 24 хиљаде еура.

Уз то, до краја године, планирају израду студије са потребним подлогама и идејним рјешењем санације реконструкције лукобана на Шкверу у износу од 40 хиљада еура.

За ванредне и хитне санације обале у свим приморским општинама сада ће бити издвојено преко 350 хиљада, што је дупло више него што је првобитно планирано.

За уклањење објеката и ванредно чишћење у зони морског добра као и набавку и постављање парковског мобилијара уза цијело приморје, опредјељено је по 50 хиљада еура.

Рибарске поште у Боки, такође ће бити обиљежене и ревитализоване за шта ће бити опредјељено 15 односно 20 хиљада еура.

За програм праћења санитарног квалитета морске воде биће издвојено, као и до сада, 70 хиљада еура. ЈПМД повећаће издатак за трошкове комуналног одржавања и хортикултурног уређења у приморским општинама са 1.300.000 еура на 1.337.000 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here