ФИЛМ „ТОМА“ И НАРЕДНА ДВА ДАНА У ДВОРАНИ „ПАРК“

Због великог интересовања филм „Тома“ у Дворани Парк биће приказиван у још четири термина. Филм ће бити приказиван у сриједу и четвртак, 22. и 23. септембар у 18 и 21:30. За улаз потребно је да се испуни један од четири услова из националне КОВИД потврде, информишу из Херцег феста.

Филм „Тома“ је импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетичком миљеу тадашње Југославије. Поред Томе, филм прати и животе познатих умјетника тог времена попут Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других.

Филм прати двије линије радње – 1991. однос Томе и доктора који започиње његово лијечење, и претварање тог познанства у пријатељство. Друга линија прати Томин живот – од дјетињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.

Улоге су повјерене Милану Марићу, Тамари Драгичевић, Петру Бенчини, Андрији Кузмановићу, Сањи Марковић, Паулини Манов, Милану Колаку, у улози мајке – Мирјана Карановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here