У КОМПАНИЈИ ЦАРИНЕ ЗАДОВОЉНИ СЕЗОНОМ

Хотел Кумбор

Капацитети у хотелима компаније Царине у постсезонском периоду биљеже солидну попуњеност, структура гостију је претежно инострана. Највећи је број Француза, мада има и Украјниаца, као и гостију из региона.

Како је за РТХН директор компаније Чедо Поповић, у хотелу Кумбор попуњеност је на нивоу од 75%, доминирају Нјемци, Парк је сличне попуњености, а гости су углавном Французи.

– Још увијек има и Украјинаца и мало из окружења, али гостију је све мање. Углавном од 1. септембра њихов број опада због почетка школске године – наводи он.

Поповић истиће да су у компанији задовољни билансом, који је премашио очекивања, а прогнозе су да ћже и постсезонски период бити добар.

– Врло добро је што се сезона продужила, значи није завршена 1. септембра. Имаћемо госте сигурно до краја октобра. У поређењу са 2019. годином остварили смо неких 50-60%, али то је више него што смо очекивали – казао је он.

На измаку ове, у хотелима компаније Царине полако се спремају и за наредну љетњу сезону. Најава има, а пројекције су да ће сезона почети у марту и трајати до краја октобра. Добру посјету остварују захваљујући партнерима, истиче Поповић.

– Један од партнера пита можемо ли за идућу годину да направимо још 300 соба, што значи да је интересовање велико. Неки већ траже да почнемо од 15. марта идуће године, што би трајало можда до 15. новембра., значи причамо о продужетку сезоне, јер врло је битно да се сезона продужи што више, што је свакако боље за нас и за град – сматра Поповић.

Компанија Царине од 2019. године послује у оквиру хотелске групације Ибреостар, која а у Црној Гори газдује са шест хотела, од којих су четири у Херцег Новом. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here