ПЛИВАЧКИ УКРАС НА БИЈЕЉСКОМ БАЗЕНУ

У организацији ВПК Младост у Бијелој организовано је клупско првенство на којем је учествовало 90 пливача и ватерполиста узраста од 5 до 10 година, које су осмислили тренери Јелена Дедејић и Мило Желалић.

На овај начин млади таленти из Бијеле имали су такмичарски празник, у оквиру којег је мноштво дјеце показало шта су радили овог љета на познатом пливалишту, гдје су потекли олимпијци Мишко Кривокапић, Предраг Јокић, Борис Злоковић и други.

Пливачки митиг “Бијела 2021“ било такмичење за успомену, казала је за наш портал Милица Желалић-Илић, некада познати женски ватерпло играч „Бијеле“, а данас једна од чланица управе ВПК „Младост“.

– Након успјешног и доброг рада током цијеле године, а поготову сада љети, организовали смо такмичење са више селекција. Надметали су се ватерполисти и пливачи, дјечаци и дјевојчице. Њих 90 показали су на клупском такмичењу да се ради добро. Ово виђено у суботу на нашем базену био је традиционални, мали фестивал пливања. Наш циљ је да окупљамо најмлађе и да им показујемо чари ватерпола и пливања. На тај начин стварамо нову будућност нашег клуба коме смо од недавно вратили име „Младост“, јер са дјецом је најљепше радити. Пред нама је ове године још неколико важних пројеката и турнира, које желимо да искористимо на најбољи начин. Међутим страхујемо када стигне јесен гдје ћемо
радити, јер новоизграђени базен у Котору још није у функцији, а базен у Игалу се урушио тако да би то могло успорити рад са напретком наших талената – казала је она.

Жеља људи из бјељског ватерполо клуба да пливачки митинг постане спортски украс Бијеле у љетној сезони и да постане традиционалан, како би прво био у функцији младих али и прилика за домаћу публику и госте да уживају.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here