ЗИМА 2021: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Претежно сунчано, крајем дана повећање облачности, а током ноћи су понегдје могуће слабе падавине. Ујутру, у континенталним предјелима, умјерен до јак мраз, а на сјеверу по котлинама могућа магла или ниска облачност. Вјетар слаб до умјерен промјенљивог смјера, у другом дијелу дана, у сјеверним предјелима умјерен до појачан југозападни. Највиша дневна температура ваздуха од -2 до 12 степени.

СТРУЈА

Због планираних радова на мрежи данас ће без напајања електричном енергијом, у термину од 08:30 до 14 сати, остати потрошачи на потезу Гомила према Сушћепану, саопштено је из ЦЕДИС-а.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

Аутобуски саобраћај одвија се по реду вожње. У Херцег Нови јутрос је стигао Банбус из Београда у 6 сати.

Редом вожње предвиђени су поласци ка Београду Божура који је кренуо у 7, Банбус полази у 16 и Ласта у 21, Лалатовић травел за Сарајево полази у 8:35 и за Суботицу Божур у 17:40 сати.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са тиватског аеродрома за Београд данас је планиран један лет у 15:05 сати.

Са подгоричког аеродрома за Београд планиран је, такође, један лет у 15:15, као и један за Истанбул у 20:20 сати.

ЖЕЉЕЗНИЧКА СТАНИЦА

Брзи воз на релацији Бар – Београд саобраћа сваке вечери. Полазак је у 19, док је повратак из главног града Србије у 21:10.

АМСЦГ

Саобраћај се обавља по мјестимично сувим коловозима. У сјеверним предјелима има снијега на коловозу. Видљивост је мјестимично смањена. Из Ауто мото савеза упозоравају на учестале појаве одрона, као и на повремене ударе вјетра. У вишим планинским предјелима могући наиласци на поледицу. Видљивост је мјестимично смањена. Возачима се савјетује опрезна вожња и поштовање правила саобраћаја.

За вријеме снијежних падавина забрањен је саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја, у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу Лепетани-Тиват до 5. фебруара, због на прикључења општине Херцег Нови на регионални водовод, промјењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни, а долази и до повремених прекида не дужих од 15 минута.

Због клизишта на путном правцу Шћепан Поље –Фоча (територија БиХ) забрањен је саобраћај камионима, камионима са приколицом и шлеперима. Отежано саобраћају само путничка возила.

Улазак и излазак путника из Црне Горе обавља се преко граничних прелаза непрекидно током 24 сата свакодневно, осим преко граничних прелаза Вуча на путном правцу Рожаје-Тутин и граничног прелаза Метаљка на путном правцу Пљевља-Чајниче који се обавља у периоду од 7 до 19 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here