ГУЖВЕ НА МАГИСТРАЛИ ОД ГРАНИЦЕ ДО КАМЕНАРА

Херцег Нови ушао је у шпиц сезоне, што потврђују званични подаци Туристичке организације, али и огромне гужве у саобраћају од граничних прелаза дуж цијеле магистрале до Каменара.

Јутрос су километарске колоне на излазу из Хрватске на граничном прелазу Витаљина, а веће гужве забиљежене су и на Дебелом бријегу. На свим херцегновским граничним прелазима јуче је забиљежен више путника на улазу него на излазу из Црне Горе .

На граничном прелазу Дебели бријег регистровано је на улазу 18.063 лица и 5.042 моторна возила, док је на излазу било 3.904 путника и 1.223 возила. На Кобили, мањем граничном прелазу са Републиком Хрватском  на улазу у ЦГ је евидентирано 4.049 лица и 1.182 возила, а на излазу 1.086 лица и 401 возило. На Ситници на граничном прелазу са БиХ било је 8.846 лица која су ушла у ЦГ, 2.085 возила, док је нашу земљу напустило 7.024 лица и 2. 065 возила.

Доста путника је у транзиту кроз наш град, због чега се јављају велике гужве на магистрали. Како јављају наши слушаоци од семафора до Дубраве путовали су 45 минута. Највећа загушења у саобраћају су на трећој траци, код кружног тока у Мељинама , али и кроз Зеленику и Кумбор и ривијери.

И два морска гранична прелаза луке Зеленика и Портонови биљеже повећан промет. У луци Зеленика контролу полиције прошло је 8 пловила и 45 лица, а у Кумбору пет пловила и 43 лица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here