ВЛАДА ХОНГКОНГА ОШТРО ОСУЂУЈЕ САД ЗБОГ БЛАЋЕЊА ЗАKОНА О НАЦИОНАЛНОЈ БЕЗБЈЕДНОСТИ

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Специјални административни регион Хонгконг је јуче осудио САД због злонамјерног блаћења закона о националној безбједности.

Финансијски секретар хонгкошке владе Паул Чен навео је да спровођење закона о националној безбједности чува предност ове владе у оквиру „једна земља, два система“, тако да осигурава безбједност и стабилност Хонгконга, дакле појачава хонгкошки статус као „глобални финансијски центар“. Он је такође додао да ће више глобалних инвеститора бити привучено у Хонгконг да се баве бизнисом.

Чен је дао одговор након што је Стејт Департмент објавио извјештај о такозваној инвестиционој клими, која је управо блатила хонгкошко пословно окружење.

Чен је истакао да је овај извјештај контрадикторан, али истовремено је потврдио популарност овог града међу америчким инвеститорима и трговцима као и професионалну услугу. Kако је рекао Чен, овај извјештај показује двоструке стандарде САД-а, рекавши да свака земља има право и одговорност да очува националну безбједност.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here