OДЈЕК ДОБРОГ ЗВУКА ДУА ЕХО

Након позоришне представе “Одбројавање”, публика жељна културних дешавања у амфитеатру Херцегновског позоришта поново је уживала, овога пута у звуцима сјајног Ехо Дуа, којег чине умјетнице виолончелисткиња Исидора  Филиповић и виолинисткиња Милица Ђуровић.

Нумером „Хабанера“ из опере Кармен, Ехо Дуо отвориле су наступ пред херцегновском публиком. Услиједиле су класичне, џез, поп и танго композиције, као и филмска музика.

Исидора Филиповић, која је дипломирала на новосадској Академији умјетности и Милица Ђуровић, која је образовање стекла на Филолошко-умјетничком факултету у Крагујевцу, изабрале су овај репертоар, јер, поред класичне, воле да свирају и оно што приватно слушају.

– Oвим се бавимо већ неколико година, имамо и наш гудачки квартет и дуо, трио и изводимо разноврсну музику. Поред филмске, поп, рок, танго, уживамо да изводимо и оно што волимо да слушамо у наше слободно вријеме, тако да смо хтјели да пренесемо нашу љубав према музици другима, казала је виолинисткиња Милица Ђуровић.

– Толико лијепе музике из филмова има, увијек ми је била жеља да свирам и направим аранжмане за композиције које су мени омиљене из филмова, тако да сам се потрудила да себи остварим ту жељу, рекла је виолончелисткиња Исидора Филиповић. 

Након наступа, чланице Ехо Дуа нису криле задовољсто пријемом херцегновске публике, пред којом нису наступиле први пут. 

– Веома нас је лијепо прихватила, на концерт је дошло доста људи, исто као и на концерт Шлезингера. Заправо ми смо дошле са оркестром овдје у Херцег Нови, имале смо први наступ са њима и послије тога смо остале овдје као дуо и организовале концерт, казала је Филиповић.

– Предиван утисак, дошло је доста људи, ми смо одушевљене и како је публика прихватила наше извођење, разноврсну музику коју смо извели. Нама се много свидјело и са уживањем смо свирали за вас, закључује Ђуровић.

Херцегновска публика уживала је, између осталог, у класичним верзијама евергрин хитова попут „Beautiful Maria“, „Moon River“, „What a Wonderful World“ и многих других. Организатор концерта била је ЈУК Херцег фест.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here