КАТИЋ ПОЖЕЛИО ДУКИЋУ УСПЈЕШАН НАСТУП НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА

За Новљанина једриличара Миливоја Дукића који је у квалификацијама за Олимпијске игре у португалској Виламури заузео 21. мјесто, и није изборао визу, али је касније добио позив за учешће, данас је пријем организовао предсједник Општине Стеван Катић са сарадницима. Састанку је присуствовао и Предраг Вукчевић пресједник Једриличаског савеза Црне Горе и Једриличарског клуба Југоле Гракалић.

Дукић је заслужио позивницу због резултата које је имао претходних година, иако у скраћеном календару такмичења није успио да избори олимпијски визу. Завршне припреме за Токио са селектором Илком Клакором, Дукић је обавио на Хвару гдје су тренирали заједно са Јозом Јакелићем, најбољим тренером прошле године у избору Хрватског олимпијског комитета, као и најбољим хрватским једриличарима, као што су Павлос Контидес, Тончи Стипановић и Филип Јуришић. У пакленој конкуренцији која влада у свијету једрења, пласман на Олимпијске игре је огроман успјех, с обзиром да ће се у класи ИЛКА 7, за медаљу борити 35 најбољих једриличара планете.
Миливој Дукић је у Виламури показао да је кадар за велика дијела, а у Токију ће имати и благу предност, јер ће бити растерећен у односу на главне фаворите за освајање медаље. Сматра се да Дукић има шансу за „medal race“, односно завршну регату на Олимпијским играма, у којој ће се десет најбољих једриличара, након десет регата, борити за олимпијске медаље.

Честитајући Дукићу треће учешће на Олимпијским играма предсједник општине Стеван Катић је казао да је он понос Херцег Новог:

– Надамо се да ће нас као и на претходним олимпијадама успјешно представљати. Можда је ово прилика да се постигне најбољи резултат на Олимпјади. Ми из локалне управа смо упознати да је иза њега напоран рад који ће према очекивањима свих нас донијети резултате. Драго ми је да Дукић живи и ради у Херцег Новом и да ће једног дана када не буде једрио за такмичарске резултате знање пренијети на млађе и наш клуб са Шквера бити база за успјешне такмичаре, казао је Катић.

Захваливши на пријему и подршци Дукић је информисо домаћине о припремама на Хрвару са једриличарима клуба Морнар из Сплита и очекивањима на Олимпијади:

– У преосталих пар дана, а посебно на Олимпијади учинићу све да постигнем што бољи резултат, казао је Дукић.

На питање да ли види себе у 10 такмичара који ће се борити за медеље, Дукиућ је одговорио да је то сада тешко прогнозирати.

-У припремном периоду сам одлично радио, али морам имати респекта према ривалима, јер сви имамо исти циљ, а само су три медаље. Све жеље се не могу испунити. Сматрам да посједујем квалитет да се умјешам у ту борбу и био бих поносан, ако у томе успијем, казао је Дукић.

Подсјећамо, на ОИ у Лондону Дукић је заузео 30, а у Рију 29. мјесто у дисциплини ласер. Такмичења у једрењу на Олимпијским играма биће одржано од 25. јула до 4. августа, на острву Еношима, а Дукић путује 15.јула.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here