ROVČANIN: NAJVIŠE KAZNI ZBOG PREKORAČENJA BRZINE I VOŽNJE U ALKOHOLISANOM STANJU

U prethodnih šest mjeseci pripadnici Centra bezbjednosti podnijeli su skoro 2 000 naloga za sankcionisanje učesnika u saobraćaju, kazao je za RTHN Ljubiša Rovčanin, komandir stanice policije Centra bezbjednosti Herceg Novi. Poslednja dva mjeseca, od kako su epidemiološke mjere liberalizovane, izdato podjednako kazni kao i za prva četiri mjeseca ove godine.

Kako su u prethodnom periodu službenici policije bili dodatno angažovani na kontroli poštovanja epidemiološkim mjera, teško je napraviti potpune uporedne analize saobraćajnih prekršaja. Najviše kazni izrečeno je zbog prekoračenja brzine i vožnje pod uticajem alkohola.

-U periodu od 1. januara do 30. aprila podnesena je 951 prijava, od čega je 887 naloga za novčanu kaznu, a 64 su prijave za teže prekršaje u saobraćaju. Tokom dva mjeseca, od 1. maja do 30. juna, sankcionisana su 954 naloga, od čega su se na plaćanje novčane kazne odnosila 893 naloga, dok je podnesena 61 prijava. Takođe, tokom šest mjeseci tekuće godine sankcionisano je 68 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, kazao je komandir Rovčanin.

Veći broj posjetilaca u našem gradu znači i veće gužve u saobraćaju na putevima. Zbog toga će pripadnici saobraćajne policije pojačati kontrolu ali i regulisati saobraćaj na najfrekventnijim dionicama.

-Pojačana frekvencija nosi rizik povećanja broja saobraćajnih prekršaja i nezgoda. Službenici policije preuzimaju niz aktivnosti u kotrolisanju ali i regulisanju saobraćaja na, kako mi kažemo, kritičnim lokacijama, prvenstveno u magistralnom pojasu, zatim dijelu kod graničnog prelaza Debeli brijeg, kod autobuske stanice, potom u naseljima Zelenika i Bijela, trajektnom prelazu Kamenari.  

Tokom ljetnjih mjeseci inteziviraće saradnju sa službenicima granične policije, zatim komunalne policije i inspekcijskog nadzora, kao i drugim opštinskim nadležnim službama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here