НАЈГЛЕДАНИЈА ТЕЛЕВИЗИЈА УКРАЈИНЕ СНИМА У ЦРНОЈ ГОРИ – НАРЕДНИХ ДАНА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Национална туристичка организација Црне Горе домаћин је екипи најпопуларнијег украјинског телевизијског канала ICTV (International Commercial Television), која од 28. јуна до 3. јула борави у студијској посјети Црној Гори. Ова телевизијска екипа ће, између осталог, посјетити и Херцег Нови а предвиђен је и интервју са представником Института „Др Симо Милошевић“.

Ријеч је о украјинској телевизији која емитује информативне програме о свакодневним животним темама, филмски и забавни програм и која биљежи велику гледаност на територији цијеле Украјине. Телевизија има покривеност од 95,5% становништва Украјине, односно око 41 милион људи потенцијални су гледаоци ICTV.

Информативни програм у оквиру којег ће се емитовати репортажа из Црне Горе носи назив Факты (Чињенице) и најгледанији је у Кијеву, али и осталим градовима Украјине, међу публиком од 18 до 60 година, као и међу успјешним пословним људима у доби од 25 до 55 година – показују истраживања ове медијске куће.

Екипа телевизијског канала ICTV на челу са новинарком Катерyном Рудесхко (Катерина Рудешко), јуче је имала прилику да се упозна са дијелом барске ривијере кроз обилазак НП Скадарско језеро, док је у поподневним часовима екипа посјетила Цетиње и Његуше. Наредних дана, програмом посјете предвиђен је обилазак неких од најатрактивнијих туристичких локација у Будви, Котору, Тивту и Херцег Новом.

Током њиховог боравка у Црној Гори они ће снимити интервјуе са представницима Националне туристичке организације и локалних туристичких организација Цетиња, Бара, Тивта и Будве који су подржали ову студијску посјету. Такође, биће уприличени интервјуи и са представницима ХГ Будванска Ривијера, Института Др Симо Милошевић, Специјалног резервата природе Солила, а у Котору у свом дому ће их угостити и архитектица Власта Мандић, водитељка женске клапе Бисернице Боке и ауторка књиге  Бокешка кужина.

У другом дијелу посјете, представници телевизијског канала ICTV упознаће се са понудом централног и сјеверног региона кроз обилазак Манастира Острог, НП Дурмитор као и моста на Ђурђевића Тари.

Студијска посјета телевизијског канала ICTV реализује се у сарадњи са Амбасадом Црне Горе у Украјини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here