ОТВАРАЊЕ ЈАВНЕ ГАРАЖЕ ПОЛОВИНОМ ЈУЛА

Изградња јавне гараже испред зграде Општине је у завршној фази. У току је асфалтирање дијела Његошеве улице, на потезу од приступне саобраћајнице до Поште, а према најавама из локалне управе, тај посао требало би да буде завршен до вечерас у 21 сат.

До сада је урађено око 95% радова, поред асфалтирања, у току је уградња једног дијела термотенике, а отварање се може очекивати у првој половини јула, информише директор Паркинг сервиса, Миладин Видаковић.

– Саобраћајна вертикална сигнализација је завршена и дио хоризонталне. При крају је око 90% посла око јаке и слабе струје. Постављене су и информационе табле, аутомати за наплату, улази и излазни дитрибутери и рампе које прате тај дио – наводи он.

Видаковић је казао да је завршена приступна саобраћајница око зграде Општине, односно излаз из гараже, као и саобраћајница која води ка зградама са јужне стране.

– Уз то је завршен и канализациони и колектор за атмосферске воде. Све је у припреми да гаража буде званично отворена у првој половини јула. То нам је циљ и датум до којег гледамо да све буде завршено, јер сезона је почела и гаража нам је неопходна – казао је Видаковић.

Одлука о цијенама још увијек није донијета, мада се на цјеновнику ради од самог почетка, наводи директор Паркинг сервиса и додаје да ће цијене бити прилагођене платежној моћи грађана Херцег Новог.

– Може се издвојити претплата на гаражу, јер то више није посебно паркиралиште, као што је било. Ту ће бити неке разлике у цијени, али то је било и за очекивати. Ако узмемо у обзир цијене и у околним градовима у Црној Гори и региону, увијек је посебна цијена за пропуснице у односу на јавна паркиралишта, односно улично паркирање – објашњава Видаковић.

Када је ријеч о визуелном уређењу, данас је на тргу изнад гараже посађено је шест маслина. Видаковић је казао да ће хортикултурно уређење имати медитеранску ноту, па ће у наставку бити посађен приморски бор, пар мимоза и остало биље које је карактеристично за приморје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here