ИСПЛОВИО ДРУГИ БРОД СА ГРИТОМ ИЗ БИЈЕЛЕ

Други брод са 6 110  тона  грита из Бродоградилишта Бијела отпловио је данас за Шпанију, саопштено је из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма.

-Још  10 бродова и Црна Гора ће се ослободити опасног отпада из бродоградилишта. Тако ће овај простор постати сигуран и погодан ресурс за предстојећи развој ове регије у Боки Которској. Трећи брод је резервисан и очекујемо га 10. јула у Црној Гори. Радимо на томе да се не изгуби темпо који је успостављен, саопштено је на Фб страници министарства.

Данас су други брод испратили државни секретар у МЕПГ-у, проф. др Данило Мрдак, представници Валга, на челу са Жозе Дос Сантосом, надзорни орган конзороцијума који чине Никцом и ИРМ Бор и Марко Вучковић, представник Имплементационе јединице при Агенцији за заштиту животне средине.

Подсјећамо, шпанске власти издале су 8. априла ове године дозволу за увоз грита на њихову територију, након чега је у мају настављен, скоро годину и по прекинут посао одвоза овог опасног материјала из круга некадашњег Бродоградилишта у Бијелој.

ФОТО: ФБ МИНИСТАРСТВО ЕКОЛОГИЈЕ, ПРОСТОРНОГ ПЛАНИРАЊА И УРБАНИЗМА

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here